U bezoekt momenteel editie 2011 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
EnecoTour
Dubbelslag voor Boasson Hagen
Edvald Boasson Hagen heeft onderstreept dat hij de sterkste renner in de Eneco Tour was. Hij won de slotrit in Sittard. Zijn witte Eneco-leiderstrui kwam geen moment in gevaar. De Noor kreeg de dagzege wel cadeau na een valpartij.
Hagen wint voor de tweede keer de Eneco Tour. (foto cor vos)

Vijf renners bleven na 85 kilometer over van een grote kopgroep: Frederik Veuchelen, Matteo Trentin, David Tanner, Matthew Wilson en Julien Fouchard. Het vijftal kreeg op veertig kilometer van de finish in Sittard het gezelschap van Bernhard Eisel. Het zag er lange tijd naar uit dat net zoals in Genk de topfavorieten voor de eindzege elkaar het wit uit de ogen keken en geen interesse hadden in de dagzege. Toch kwam er plots een reactie van Omega Pharma-Lotto. Een ijzersterke André Greipel sleurde kilometers aan de kop van het peloton en alles kwam samen.

Lars Ytting Bak probeerde het peloton te verschalken, maar een spurt was niet te vermijden. Jürgen Roelandts ging als eerste renner de laatste bocht in en nam een optie op de dagzege. De voormalige kampioen van België ging echter onderuit. Ook Denis Galimzyanov bleef niet recht. Zo kon leider Edvald Boasson Hagen alleen spurten naar de overwinning. Manuel Cardoso was goed voor een tweede plaats in Sittard, Lars Boom werd derde.

De leiderstrui van de Noor kwam nooit in gevaar en hij wint de Eneco Tour voor de tweede keer in zijn carrière. Philippe Gilbert plaatste geen enkele aanval en moet tevreden zijn met de tweede plaats in de eindnotering. David Millar legt beslag op de derde plaats.



Reacties op dit artikel