U bezoekt momenteel editie 2011 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
EnecoTour
Hagen: 'Bewust groep laten rijden'
Edvald Boasson Hagen is nog steeds leider in de Eneco Tour. De Noor liet zijn ploeg heel de dag controleren en had zelf geen ambitie om te spurten voor de zege.
Het was een bewuste keuze van Boasson Hagen om de kopgroep te laten strijden voor de overwinning. "Ik was tevreden dat er drie renners ontsnapt waren, zo was ook meteen de stress voor de bonificaties weg. Ik had vandaag zelf geen ambitie om te spurten voor de zege. De kans was groter dat ik tijd zou verliezen dan er extra zou winnen. Gelukkig kreeg Greipel in de laatste 10 kilometer een lekke band en had ook Omega Pharma-Lotto geen zin meer om te rijden", aldus Boasson Hagen meteen na de finish.

Over zijn ambities morgen is de Noor duidelijk. "Vandaag waren twaalf seconden voorsprong genoeg, ik hoop dat het ook morgen voldoende zal zijn. Het parcours is lastig morgen, maar de laatste echt moeilijke beklimming is volgens mij te ver van de finish. Al weet je natuurlijk nooit met Philippe Gilbert. Ook Phinney en Millar schrijf ik nog niet af."
Reacties op dit artikel