U bezoekt momenteel editie 2011 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
EnecoTour
Sergent houdt het droog, Boasson Hagen nieuwe leider
Jesse Sergent heeft de tijdrit in Roermond gewonnen. De Nieuw-Zeelander van RadioShack reed de 14,7 kilometer in droge omstandigheden. Na de aankomst van Sergent gooiden de weergoden roet in het eten. Boasson Hagen is de nieuwe leider.
Boasson Hagen is de nieuwe leider in deze Eneco Tour. (foto cor vos)

Jesse Sergent
kon rekenen op de hulp van de weergoden in deze tijdrit. De Nieuw-Zeelander leverde een ijzersterke prestatie in de straten van Roermond en dook als eerste onder de grens van de achttien minuten. Iets na de aankomst van Sergent gingen de hemelsluizen voor een tweede keer open en kregen we een heel andere tijdrit. Het parcours werd plots verraderlijk door de regen en niemand kwam nog in de buurt van Sergent. Ook Alex Rasmussen en Jurgen Roelandts reden op een droog parcours en werden tweede en derde.

Dan was het uitkijken naar de onderlinge verschillen tussen de favorieten voor de eindzege. Lars Boom bleek de snelste te zijn in de regen. Hij werd ondanks de natte omstandigheden knap vijfde. David Millar bleef onder de verwachtingen en eindigde nog net binnen de eerste twintig renners. Edvald Boasson Hagen mag ook terugblikken op een knappe prestatie. Hij pakte 17 seconden op Philippe Gilbert en neemt de leiding over van de Belg in het algemene klassement. Alles is echter nog mogelijk in deze superspannende Eneco Tour 2011.Reacties op dit artikel