U bezoekt momenteel editie 2011 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
EnecoTour
Wildcard Eneco Tour voor Topsport-Vlaanderen - Mercator
Wielerteam Topsport-Vlaanderen - Mercator heeft een wildcard te pakken voor de Eneco Tour. De enige meerdaagse etappewedstrijd van Nederland en BelgiŽ in de UCI WorldTour start op 8 augustus.
Topsport-Vlaanderen-Mercator kreeg voor de wedstrijd, die dit jaar zeven dagen loopt, een wildcard. Het zal met acht renners aan de start verschijnen: Michael Van Staeyen, Kris Boeckmans, Dominique Cornu, Stijn Neirynck, Jelle Wallays, Pieter Vanspeybrouck, Pieter Jacobs en Laurens De Vreese.

De Eneco Tour behoort sinds 2011 tot de UCI WorldTour en gaat van start met een proloog in Amersfoort en eindigt in Sittard-Geleen. De laatste keer dat een Belg het podium haalde in de Eneco Tour was in 2008, toen Sťbastien Rosseler tweede werd.

Topsport-Vlaanderen-Mercator deed in 2009 mee aan de eerste editie van de UCI World Calendar. Ze werden 31ste in het ploegenklassement met 11 punten. In 2010 konden ze progressie maken en werden ze 28ste met 63 punten.

KIDSRIDE EN TEAMTIJDRIT

Het breedtesportprogramma rond de Eneco Tour is verder uitgebreid dit jaar. In de Eneco KidsRide mogen de jongste wielerfans onder leiding van Leontien Zijlaard-van Moorsel en Michael Boogerd zelf een ronde over het finaleparcours van de etappe rijden. In deze editie zal dat niet alleen in de Nederlandse etappeplaatsen plaatsvinden, maar ook in BelgiŽ. In ons land zal Johan Museeuw dit initiatief ondersteunen.
Reacties op dit artikel