U bezoekt momenteel editie 2009 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Boasson Hagen: 'Leiderstrui was hoofddoel'
Voor de ritzege kwam Edvald Boasson Hagen te kort, maar met zijn tweede plaats verzekerde de Noor zich wel van de leiderstrui. "Dat was het hoofddoel", sprak hij.
Boasson Hagen: 'Wiggins lossen was belangrijk.'
"Het was een erg zware etappe vandaag, maar we hebben met Team Columbia een sterke wedstrijd gereden. Maxime Monfort en Michael Rogers stonden me erg goed bij in de kopgroep", vertelde Boasson Hagen.

"Het nummer van Rabobank op de Eyserbosweg verraste ons niet, want dat was de steilste klim van de dag. Het was voor mij vooral belangrijk om Bradley Wiggins te lossen, want hij is een erg goede tijdrijder. Het peloton kwam op een gegeven moment nog wel erg close, maar gelukkig hielden we nog stand."

Boasson Hagen: 'Slottijdrit moet me normaal gezien liggen.'
"Toen Bak in de finale wegsprong, hoopte ik dat anderen de kloof zouden dichten. Ik wilde me wat sparen voor de sprint, maar die kwam er uiteindelijk niet. Toch ben ik tevreden met de tweede plaats en de bonificatieseconden die ik ermee pakte. Want de leiderstrui pakken was het hoofddoel van onze ploeg vandaag."

"Ik ben erg tevreden over mijn Eneco Tour tot dusver, ik was met een goede vorm uit de Ronde van Polen gekomen en wist dat ik hier kon meespelen voor de eindzege. Ik ga in ieder geval er alles aan doen om de leiderstrui te behouden."

"Hopelijk waait het maandag niet te hard. En de afsluitende tijdrit van dinsdag is vrij kort en technisch, dat moet me normaal gezien wel liggen. Ik heb al goede chrono's gereden dit seizoen. Hopelijk blijf ik overeind in de bochten en red ik het", besloot de Noor. 
Reacties op dit artikel
Editie 2010: 17/08 - 24/08

.nl  - .be
Eneco Tour TV
Meer wielrennen op sport.be
[an error occurred while processing this directive]