U bezoekt momenteel editie 2009 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Bak: 'Pas zeker op 200 meter van meet'
"Pas op 200 meter van de meet was ik zegezeker", verklaarde ritwinnaar Lars Ytting Bak. "Ik moest wel erg diep gaan, ik viel bijna flauw van de inspanning", bekende hij. Bekijk de reactie van de Deen op Eneco Tour TV!
Bak: 'Zelf geen sprinter, dus moest iets proberen.'
"Iedereen in de kopgroep zat echt stuk door de inspanningen en de hitte. Chavanel probeerde in volle finale 2 keer tevergeefs weg te springen. Na zijn tweede poging ging ik zelf ook voor een tweede keer. Met succes", sprak de Deen.

"Ik ben zelf geen sprinter en moest dus iets proberen. Ik zag ook dat de snelle mannen in de kopgroep naar elkaar keken. Daar heb ik van geprofiteerd. Nibali kwam nog dicht bij me, maar kwam ten val. Dat was misschien mijn geluk, maar ik heb zelf al vaak pech gehad in finales. Ik heb de zege zeker niet gestolen."

Bak: 'Tip op Boasson Hagen voor eindzege.'
"Het was erg nipt in de slotkilometers. Niet omkijken, zei mijn ploegleider, en dat heb ik dus niet gedaan. Pas op 200 meter van de meet was ik echt zegezeker. Op het einde zat ik wel helemaal kapot. Ik viel bijna flauw", sprak de Deen.

Bak is de nieuwe nummer 3 in de stand. "Ik ben een allrounder en kan veel aan als ik in vorm ben. Ook een tijdrit. Maar voor de eindzege tip ik mijn Noorse vriend Edvald Boasson Hagen", besloot Bak.

Reacties op dit artikel
Editie 2010: 17/08 - 24/08

.nl  - .be
Eneco Tour TV
Meer wielrennen op sport.be
[an error occurred while processing this directive]