U bezoekt momenteel editie 2009 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Chavanel supersnel in Rotterdam
Sylvain Chavanel heeft de proloog van de Eneco Tour gewonnen. De Fransman van Quick Step reed in Rotterdam naar een verrassende zege. Tyler Farrar was tweede, Tom Boonen derde. Bekijk het ritverslag op Eneco Tour TV!
Sylvain Chavanel (foto cor vos)

De Eneco Tour 2009 startte met een proloog over 4,4 km in het Nederlandse Rotterdam. De Belg Johan Coenen ging als eerste van start om 13u31. De Nederlander Sebastian Langeveld zorgde met 5:07 voor een eerste richttijd, zijn landgenoot Rick Flens deed nog beter met 5:03. Het Noorse supertalent Edvald Boasson Hagen was nog sneller en klokte 5:00 rond.

De besttijd van de winnaar van Gent-Wevelgem bleef lang overeind. Tot de Fransman Sylvain Chavanel er nog 5 seconden onder ging: 4:55 was de nieuwe richttijd voor de favorieten. Tyler Farrar, de Amerikaanse winnaar van de Vattenfall Cyclassics in Hamburg, strandde op 1 seconde. Ook Farrars ploegmaat Bradley Wiggins redde het niet: de Brit kwam 2 seconden tekort.

Tom Boonen kwam na een knappe proloog nog dicht bij Chavanel, maar de Fransman bleef overeind. Ook de Nederlander Joost Posthuma (4:57) en de Spanjaard Jose Ivan Gutierrez (5:01), de winnaar van afgelopen twee edities van Eneco Tour, deden niet beter. Zo werd Chavanel de eerste leider van de Eneco Tour 2009.

Woensdag staat de eerste rit in lijn op het programma. Die vindt plaats op Belgische bodem, met start in Aalter en aankomst in Ardooie.Reacties op dit artikel
Editie 2010: 17/08 - 24/08

.nl  - .be
Eneco Tour TV
Meer wielrennen op sport.be
[an error occurred while processing this directive]