U bezoekt momenteel editie 2009 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Boasson Hagen zet puntjes op i
Edvald Boasson Hagen heeft de zesde rit in de Eneco Tour gewonnen. De Noor sprintte in Roermond sneller dan Matthew Goss en Tyler Farrar. Boasson Hagen pakt 10 belangrijke bonificatieseconden en verstevigt zijn leidersplaats.
Boasson Hagen beukt naar de zege. (foto cor vos)

Geen Boonen meer aan de start in Genk, maar de overgebleven renners hadden er zichtbaar zin in. Ondanks het hoge tempo noteerden we flink wat ontsnappingspogingen. Na 30 km sprongen de Nederlanders Flens en Duyn weg, 4 km later vond de Rus aansluiting. Dat trio geraakte echt weg en nam een maximale voorsprong van 4 minuten.

De sprintersploegen werkten goed samen in de achtervolging en fietsten de kloof georganiseerd dicht. Op 6 km van de meet was de hergroepering een feit in een razendsnelle etappe. De voorbereiding op de sprint, al de vijfde deze Eneco Tour, kon beginnen.

In die sprint werd Boasson Hagen uitstekend gepiloteerd door Renshaw. De Noorse leider maakte het af en haalde het voor Goss en Farrar. Door zijn ritwinst pakte Boasson Hagen 10 belangrijke bonificatieseconden en verstevigt hij zijn leidersplaats. Nummer 2 Goss diende nog wel klacht in tegen de Noor omdat die in zijn sprint van zijn lijn afweek, maar de AustraliŽr ving bot bij de jury.

Dinsdag eindigt de Eneco Tour met een individuele tijdrit over 13,1 km in Amersfoort. Daarna weten we wie de Spanjaard Jose Ivan Gutierrez opvolgt als eindwinnaar. Boasson Hagen start in pole position.


Reacties op dit artikel
Editie 2010: 17/08 - 24/08

.nl  - .be
Eneco Tour TV
Meer wielrennen op sport.be
[an error occurred while processing this directive]