U bezoekt momenteel editie 2009 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Bak Ún Boasson Hagen juichen in Sittard
Lars Ytting Bak heeft de vijfde rit in de Eneco Tour gewonnen. De Deen sprong in Sittard in volle finale weg uit een selecte kopgroep. Edvald Boasson Hagen werd tweede en neemt de leiderstrui over van Tyler Farrar. Bekijk het ritverslag op Eneco Tour TV!
Bak hield nog net stand in Sittard. (foto cor vos)


De etappe van Roermond naar Sittard was een mini-Amstel Gold Race, met onderweg maar liefst 16 beklimmingen. Al na 2 km sprongen 3 renners weg. Mouris, Deroo en De Lis vormden geen bedreiging voor de klassementsrijders en bouwden hun voorsprong uit tot maximaal 17:35.

Door een knap nummer van Rabobank op de Eyserbosweg ontstond al op 80 km van de meet een selecte achtervolgende groep van 15: Chavanel, Boasson Hagen, Monfort, Rogers, Van Goolen, Bak, Nibali, Van Den Broeck, Van Avermaet, Vansummeren, Flecha, Langeveld, Posthuma, Gavazzi en Bakelants.

Op 48 km van de meet kreeg die keurgroep de 3 vroege vluchters te pakken. Het peloton met leider Farrar en nummer 2 Boonen volgde op 1 minuut en zou de kopgroep nooit meer terugzien, wat Garmin, Team Milram en Caisse d'Epargne ook probeerden. Dichterbij dan 11 seconden kwam het peloton nooit.

Zo zat de winnaar in de kopgroep in een erg spannende finale. Vansummeren viel voorin weg na een lekke band. Op 5 km van de meet demarreerde Bak uit de kopgroep. Nibali ging achter de Deen aan, maar kwam ten val in een afdaling. De Italiaan brak daarbij zijn sleutelbeen. Bak pakte uit met een knappe solo en hield nipt stand tot aan de meet. Boasson Hagen werd tweede en is de nieuwe leider. Gavazzi werd derde.

Maandag staat een vlakke etappe tussen Genk en Roermond op het programma, dinsdag eindigt de Eneco Tour met een individuele tijdrit in Amersfoort.Reacties op dit artikel
Editie 2010: 17/08 - 24/08

.nl  - .be
Eneco Tour TV
Meer wielrennen op sport.be
[an error occurred while processing this directive]