U bezoekt momenteel editie 2009 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Farrar verbaast (ook zichzelf) in Libramont
Tyler Farrar heeft de vierde rit van de Eneco Tour gewonnen. In de koninginnenrit op Belgische bodem bleef de Amerikaan overeind en won hij de groepssprint voor Edvald Boasson Hagen en Francesco Gavazzi. Hij verstevigt zijn leidersplaats. Bekijk het ritverslag op Eneco Tour TV!
Tyler Farrar sprint naar zijn derde ritzege in Libramont (foto cor vos)

De vierde etappe van de Eneco Tour gold als de koninginnenrit op Belgische bodem, met onderweg van Hasselt naar Libramont maar liefst 9 beklimmingen. In de vlakke aanloop naar het selectievere gedeelte van het parcours probeerden heel wat renners weg te springen, maar niemand raakte echt lang weg. Daar had de hoge gemiddelde snelheid in het openingsuur (48,6 km/u) ongetwijfeld mee te maken.

Na 60 km, op 4 km vande eerste tussensprint, ging Gaudin ervandoor. De Fransman werd even later bijgebeend door de Nederlanders Honig en Terpstra. De vlucht van de dag was vertrokken. Gaudin was de best geplaatste van het vluchterstrio (19de op 36 seconden) en reed lang virtueel in het wit. De maximale voorsprong van de drie bedroeg 7:45.

Garmin en Rabobank bundelden de krachten in de achtervolging en verkleinden die kloof snel. Vlak voor de tweede tussensprint van de dag, op 50 km van de meet, sloten De Gendt, Martin en Piemontesi bij de 3 vluchters aan. Maar die groep zong het niet lang uit.

De finale was erg levendig, met veel ontsnappingspogingen. Op 20 km van de meet ontstond een interessante kopgroep van 5, met de erg actieve Chavanel, Nuyens, Rogers, Bandiera en Madrazo. Maar ook die haalden de finish niet.

Een groepssprint moest over winst beslissen. In een lastige sprint bergop haalde Farrar het nipt voor Boasson Hagen en Gavazzi. Met Van Avermaet en Goddaert eindigden 2 Belgen in de top-5. Door zijn verrassende ritzege, zijn derde al deze Eneco Tour, wordt Farrar steviger leider.

Ook zondag staat nog een zware rit op het programma. In de koninginnenrit op Nederlandse bodem rijden de renners van Roermond naar Sittard-Geleen. Goed voor een mini-Amstel Gold Race. Houdt Farrar ook daar stand?Reacties op dit artikel
Editie 2010: 17/08 - 24/08

.nl  - .be
Eneco Tour TV
Meer wielrennen op sport.be
[an error occurred while processing this directive]