U bezoekt momenteel editie 2009 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Boonen boven in Hasselt
Tom heeft de derde rit in de Eneco Tour gewonnen. De Belgische kampioen sprintte in Hasselt sneller dan Tyler Farrar en Francesco Chicchi. Farrar blijft leider. Bekijk het ritverslag op Eneco Tour TV!
Tom Boonen juicht in Hasselt. (foto cor vos)


Snelle start vanuit Niel voor de derde etappe van de Eneco Tour. Hierdoor onstond er pas relatief laat een geslaagde vlucht. De Fransman Romain Villa en de Nederlanders Albert Timmer en Niki Terpstra sprongen weg na 39 km.

Geen van drie vormde een bedreiging voor Tyler Farrar (Villa was de best geplaatste op 6:35 van de leider), zodat het peloton lang liet begaan. Zonder de kloof te groot te laten worden echter, de maximale voorsprong bedroeg dik 3 minuten.

In volle finale stuurden de sprintersploegen aan op een massasprint. Met succes, op 7 km van de meet werden de Terpstra en Timmer teruggepakt. Die hadden even ervoor Villa gelost.

De massasprint werd een spannende bedoening. Tom Boonen, uitstekend geloodst door zijn Quick Step-ploegmaats, ging in de laatste rechte lijn voorbij Farrar en hield stand. Hij klopte de Amerikaan met een vol wiel verschil. Francesco Chicchi was derde.

Farrar blijft leider, Boonen wipt dankzij zijn bonificatieseconden over Edvald Boasson Hagen naar de tweede plaats. Dit weekend vinden zeker verschuivingen in het klassement plaats, want zaterdag staat de koning- (Hasselt-Libramont) en zondag de koninginnenrit (Roermond-Sittard) op het programma.Reacties op dit artikel
Editie 2010: 17/08 - 24/08

.nl  - .be
Eneco Tour TV
Meer wielrennen op sport.be
[an error occurred while processing this directive]