U bezoekt momenteel editie 2009 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Op woensdag 18 augustus is de Grebbeberg te Rhenen het decor voor de finish van de Eneco Tour. De 180 deelnemende renners zijn dan aan het einde van de eerste etappe van deze door Nederland en BelgiŽ voerende internationale etappekoers.
De Eneco Tour 2010 gaat van start in Steenwijk in de provincie Overijssel. De Eneco Tour krijgt hiermee, evenals in de afgelopen editie, een proloog op Nederlandse bodem. De enige meerdaagse wielerwedstrijd in Nederland en BelgiŽ uit de UCI ProTour wordt verreden van dinsdag 17 tot en met dinsdag 24 augustus 2010.
Edvald Boasson Hagen is de eindwinnaar van de Eneco Tour. De jonge Noor onderstreepte zijn suprematie met een zege in de slottijdrit in Amersfoort. Op het podium wordt hij geflankeerd door Sylvain Chavanel en Sebastian Langeveld.
Leontien Van Moorsel is in Nederland het gezicht van de Eneco-campagne 'Fan van duurzaam is fan van fietsen'. "Laat de auto staan en neem gewoon de fiets", zegt de ex-wielrenster op Eneco Tour TV.
Edvald Boasson Hagen herhaalde wel 10 keer dat hij erg blij was met zijn eindzege in de Eneco Tour. "En de ritzege wilde ik er vandaag ook graag bij", sprak de gretige Noor.
Koersdirecteur Rob Discart blikte met veel fierheid terug op de Eneco Tour. "We hebben fantastische koers gezien en krijgen met Edvald Boasson Hagen een prachtwinnaar", oordeelde hij. Sponsor Eneco deelde die mening.
Als fan van fietsen heeft bij Eneco het sportieve aspect bij de parkoerssamenstelling mee voorop gestaan.
Editie 2010: 17/08 - 24/08

.nl  - .be
Eneco Tour TV
Meer wielrennen op sport.be
[an error occurred while processing this directive]