U bezoekt momenteel editie 2008 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Gutierrez volgt zichzelf op in Eneco Tour
Jose Ivan Gutierrez is voor het tweede jaar op rij de eindwinnaar van de Eneco Tour. De Spanjaard werd tweede in de slotchrono in Mechelen en stootte Andre Greipel van de troon. Raivis Belohvosciks was de allersnelste tegen de tijd.
Zelfs zonder zadel reed Gutierrez naar een nieuwe eindzege. (foto cor vos)
Andre Greipel begon als leider aan de afsluitende tijdrit in Mechelen, maar had in de stand slechts een kleine voorsprong op specialisten als Jose Ivan Gutierrez (tweede op 11 seconden), Sebastien Rosseler (vierde op 15"), Michael Rogers (vijfde op 18"), Joost Posthuma (achtste op 21") en Stijn Devolder (negende op 22"). Dat bleek zoals verwacht niet voldoende om zich van de eindzege te verzekeren.

Raivis Belohvosciks zette met 22:04 een bijzonder scherpe besttijd die zelfs te goed was voor de favorieten. De Let voelde zich uitstekend thuis op het 18,3 km lange parcours dat geknipt was voor de rouleurs

Jose Ivan Gutierrez klokte met 22:10 de tweede tijd, ondanks het feit dat hij in de slotkilometer zijn zadel kwijtspeelde. Andre Greipel liet 22:35 noteren. Zo stootte de Spanjaard de Duitser van de troon in de slotchrono. Sebastien Rosseler en Michael Rogers eindigden in Mechelen in dezelfde seconde als Gutierrez, maar dat volstond niet voor de eindzege.

In de eindstand heeft Gutierrez 4 seconden voorsprong op Sebastien Rosseler. Michael Rogers, op 7 seconden, maakt het eindpodium compleet. Voor de Spanjaard van Caisse d'Epargne de tweede zege op rij in de Eneco Tour. Ook vorig jaar maakte hij het verschil in de afsluitende chrono.


Gutierrez: 'Op mijn lijf geschreven'
Jose Ivan Gutierrez was uiteraard erg blij met zijn tweede opeenvolgende zege in de Eneco Tour. "Deze koers is op mijn lijf geschreven. Ik wilde opnieuw winnen en dat is ook gelukt", sprak de Spanjaard.
"Deze Eneco Tour begon natuurlijk prachtig met winst in de proloog", vertelde Gutierrez. "Maar we hadden met Caisse d'Epargne maar één ambitie en dat was opnieuw de eindwinst pakken. Daarom was het een kwestie om in de volgende etappes geen tijd te verliezen. Niet simpel, want het is nerveus koersen in Nederland en België."

Gutierrez: 'Gelukkig brak zadel pas in slotkilometer af!'
"Maar dankzij het uitstekende werk van mijn ploeg is het gelukt. Ik moet echt mijn ploegmaats bedanken daarvoor, ze deden het schitterend en hebben alles gegeven."

"Ik startte vol vertrouwen aan de afsluitende tijdrit, want ik wist dat ik daarin het verschil kon maken. Bijna ging het mis toen ik in de slotkilometer mijn zadel verloor. Gelukkig gebeurde het toen pas, want als het in het begin van de etappe gebeurd was, mocht ik de eindwinst vergeten. Maar ik moest toch voluit sprinten en recht op de trappers staan in de laatste kilometer, want het was echt een kwestie van seconden."

Gutierrez: 'Moeilijk om wereldkampioen te worden met Cancellara als concurrent'
"De Eneco Tour is echt op mijn lijf geschreven. In zuiderse rittenkoersen rijd ik mee in dienst van Alejandro Valverde, hier kan ik voluit mijn kans gaan en werkt de ploeg voor mij. Ik heb de kwaliteiten om hier het verschil te maken, iets wat me nu al twee jaar op rij lukt."

"Met al dat draaien en keren is het hier best nerveus koersen, maar dat neem ik erbij. Je moet echt constant alert zijn, wat ook mentaal weegt. Om die reden vergiste ik mij bij die premiesprint na de Westerscheldetunnel. Ik dacht dat er bonificatieseconden te verdienen waren, maar dat bleek niet zo. Maar ik kreeg er toch 500 euro voor, mooi meegenomen", lachte de Spanjaard.

"Mijn verdere ambities dit seizoen? Ik zou heel graag wereldkampioen tijdrijden worden, maar als Fabian Cancellara rijdt zoals hij al heel het seizoen doet, wordt dat bijna onmogelijk", besloot Gutierrez.

Belohvosciks: 'In uitstekende vorm'
Met Raivis Belohvosciks won een verrassende naam de slottijdrit in Mechelen. De Let zelf was minder verbaasd met zijn ritzege.
"Ik had me perfect voorbereid voor de individuele tijdrit op de Olympische Spelen in Peking, maar ik kwam daar in een sauna terecht. Zo kon ik geen goede prestatie neerzetten", vertelde Belohvosciks.

"Maar de vorm was goed, zodat deze zege me niet verwondert. Hier was het weer tenminste normaal. Ik wist dat ik zeker voor de top-5 in aanmerking kwam, maar winnen is natuurlijk nog mooier", besloot de Let.

Vorige berichten
26-08-2008 Startorde tijdrit Mechelen
Boasson Hagen: 'Revanche voor maandag'
Boasson Hagen boven in Brussel
'Taaie etappe tussen Maldegem en Brussel'
25-08-2008 Westphal: 'Zelf ook erg verrast'
Westphal verrast favorieten in Oostende
24-08-2008 Boonen: 'Aan halve trein heb ik niets'
Weer Boonen
Terneuzen - Ardooie: lastige rit, maar toch massasprint?
Editie 2009: 18/08 - 25/08
Editie 2008: 19/08 - 27/08

.nl  - .be
Eneco Tour TV