U bezoekt momenteel editie 2007 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Gutierrez maakt verschil in slottijdrit
Jose Ivan Gutierrez is de eindwinnaar van de ENECO Tour. De Spanjaard van Caisse d'Epargne wipte na de afsluitende tijdrit in Sittard-Geleen over Thomas Dekker en liet ook David Millar achter zich. Sébastien Rosseler was de allersnelste in de slotchrono.
Gutierrez was ijzersterk tegen de klok. (foto belga)
Met 36'50" reed Sebastien Rosseler een ijzersterke tijd in de afsluitende tijdrit van 29,6 km in Sittard-Geleen. Niemand kon tippen aan de tijd van de Belg van Quick Step-Innergetic.


Thomas Dekker startte als leider aan de beslissende chrono, maar had maar een kleine marge op tijdritspecialisten als Jose Ivan Gutierrez (4") en David Millar (6"). Een veel te kleine kloof, zo bleek, want aan het tussenpunt na 14,5 km had de jonge Nederlander al meer dan 40 seconden verloren op de Spanjaard en de Brit.

Millar en Gutierrez streden in een spannend secondenduel om de eindzege in de ENECO Tour. De Spanjaard van Caisse d'Epargne reed constant in het voordeel en hield aan de meet 9 seconden voorsprong over. Dekker strandde op meer dan een minuut.

Met 36'52" kwam Gutierrez te kort voor de dagzege, maar die tijd volstond ruim voor de eindzege in de editie 2007. Millar werd tweede op 11 seconden, met 1m05 achterstand maakte de Zweed Gustav Erik Larsson het podium compleet.

De witte puntentrui ging naar de Brit Mark Cavendish (T-Mobile).

Reacties op dit artikel