U bezoekt momenteel editie 2007 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Geen breuken voor Nuyens
Nick Nuyens was betrokken bij een massale valpartij na een 40-tal kilometer in de zesde rit in de ENECO Tour. De Belg van Cofidis, leider in het klassement, moest opgeven. In het ziekenhuis werden geen breuken vastgesteld.
Leider Nick Nuyens kwam ten val. (foto belga)
Nuyens greep de macht in de eerste rit in lijn in de ENECO Tour.

Hij won de rit met aankomst in Eupen en verdedigde zijn rode leiderstrui met succes in de volgende etappes.

De Bom van Bevel werd onder meer met een armblessure afgevoerd naar het ziekenhuis van Herentals. Het onderzoek bracht geen breuken aan het licht. Wel een barst in de radiuskop van de rechterelleboog.

Omdat Nuyens bijzonder veel pijn bleef hebben aan de rechterpols, werd een foto en een scan gemaakt van de scafoide. Daaraan werd niets abnormaals vastgesteld. De rechterarm van Nick Nuyens werd van schouder tot pols in een gipsverband gestoken, dat hij evenwel af kan nemen.

"Het was een ongelukkige valpartij" zei Nuyens. "Ik tikte het wiel van Staf Scheirlinckx aan, ging rechts over hem en begon te schuiven. Vervolgens is Dekker over me heen gegaan. De solidariteit in het peloton was groot en ik heb nog vijftien kilometer geprobeerd om aan te klampen, maar op de Bemelerberg was de pijn niet meer te harden. Het is sneu voor mijn ploegmaats die zo hard voor mij gewerkt hebben en ook dit avontuur eindigt alweer met een negatieve noot, maar het had erger gekund."
Reacties op dit artikel