U bezoekt momenteel editie 2007 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Dekker: 'Millar is mijn favoriet'
Door het uitvallen van Nick Nuyens werd Thomas Dekker de nieuwe leider in het klassement. "Zo heb ik toch minstens een dag die leiderstrui, al ga ik ze in de slottijdrit voluit verdedigen", voorspelde de Nederlander.
"We daalden met een snelheid van 70, 80 km/u, Nuyens reed in tiende positie, ik in elfde. Toen week de renner voor Nuyens ineens uit", analyseerde Dekker de massale valpartij in het peloton. "Hij kwam zo ten val en gleed over de grond vooruit. En toen ging ik op mijn beurt over hem heen. Gevolgd door nog een 40-tal renners."

Dekker: 'Millar heeft beste vorm ooit'
"Ik heb door de val nog meer last van mijn heup, waar ik al een ontsteking aan had. Maar ik ga me vanavond goed laten verzorgen en masseren en dan komt het hopelijk wel goed. Ik ga er in ieder geval alles aan doen woensdag om mijn leiderstrui te verdedigen."

"Spijtig dat Nick zo moet uitvallen, want ik kan het goed met hem vinden. Maar hij was sowieso de minst gevaarlijke concurrent in de slotchrono, dus eigenlijk verandert zijn opgave niet zoveel. Ik vrees vooral Millar, want die heeft zijn beste vorm ooit te pakken. De Brit rijdt met veel klasse en gemak."

"Maar ook Gutierrez, Hoste en Van den Broeck zijn (ex-)kampioenen tijdrijden. Het zal er dus zeker om gaan spannen", besloot Dekker. 
Reacties op dit artikel