U bezoekt momenteel editie 2007 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Lastras: 'Zege na 2 jaar, 2 maanden en 10 dagen'
Pablo Lastras was blij dat hij nog eens kon winnen, en dan nog wel in Nederland, waar dat nog niet gelukt was. "Ik moest exact 2 jaar, 2 maanden en 10 dagen wachten op deze overwinning, dat is erg lang", sprak de Spanjaard. Bekijk de persconferentie in video.
"Ik wilde vandaag zeker mee in de vluchtersgroep zitten, want met meer dan 11 minuten achterstand speelde ik geen rol meer in het klassement", opende Lastras. "Dat lukte en de samenwerking met mijn 11 metgezellen was prima."


"Op de Eyserbosweg ging Lund fors door en toen we bovenkwamen, bleven we maar met zijn tweeŽn over. Ik wilde niet met de Noor naar de meet, want ik wist dat hij sneller was in de sprint. Daarom reed ik van hem weg in de finale."

"Het was nog flink afzien in de slotkilometers, want het waaide flink en mijn benen raakten moe na de vele inspanningen. Maar ik kon nog net standhouden en kreeg wat ik wou: de ritzege. Eindelijk kon ik nog eens winnen, dat was precies 2
Lastras: 'Eerste overwinning in Nederland'
jaar, 2 maanden en 10 dagen
geleden", rekende de Spanjaard uit.

"Ik draag deze overwinning op aan mijn vriendin, aan ploegleider Echevarri en onze mecanicien Fernando, met wie ik in Mallorca ruziede. Ik hoop dat hiermee de brokken tussen ons gelijmd zijn."

"Ik ben erg blij dat ik eens in Nederland kon winnen, dat was me nog nooit gelukt. Nu nog eens een zege in BelgiŽ pakken", besloot Lastras, die zijn ploegmaat Gutierrez, Dekker en Millar aanwees als kanshebbers voor de eindzege in de ENECO Tour.
Reacties op dit artikel