U bezoekt momenteel editie 2007 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Lastras juicht in Landgraaf, Dekker nieuwe leider
Pablo Lastras heeft de zesde rit in de ENECO Tour gewonnen. De Spanjaard van Caisse d'Epargne zat in een ontsnapping van 12 en maakte het solo af. Thomas Dekker neemt de leiderstrui over van Nick Nuyens, die viel en moest opgeven.
Lastras liet Lund achter in volle finale. (foto photonews)
Meteen een hoog tempo in de zesde rit, maar toch raakte een vluchtersgroep van 12 weg na 20 km. Volodymyr Bileka, Aleksandr Kuschynski, Paolo Bossoni, Franck Renier, Anders Lund, Gregory Henderson, Aitor Galdos, Markus Eichler, Maarten Tjallingii en Steven Caethoven sprongen eerst weg, later pikten Pablo Lastras en Sébastien Hinault aan.


In het achtervolgende peloton vond een massale valpartij plaats, waar ook Nick Nuyens en Thomas Dekker bij betrokken waren. De Belg van Cofidis, leider in het klassement, moest opgeven. De Nederlander van Rabobank kon wel verder en werd de nieuwe nummer één.

In de kopgroep reed Tjallingii virtueel in de rode leiderstrui. De Nederlander van Skil-Shimano was aan de etappe begonnen met 1'05" achterstand op Dekker. Na de beklimming van de Eyserbosweg demarreerden Lund en Lastras uit de kopgroep. In volle finale reed de Spanjaard weg van de Deen richting finish.


We kregen een uitermate spannende finale. Lastras voelde zijn achtervolgers naderen, maar hield nog net stand tot op de meet. Lund sprintte naar de tweede plaats, Caethoven was derde. Hinault eindigde vierde, Tjallingii werd mager beloond voor zijn inspanningen met de vijfde plaats.

Rosseler bleef het peloton nog net voor en werd zesde. Thomas Dekker neemt de leiderstrui over van de uitgevallen Nick Nuyens. De Nederlander van Rabobank start als laatste aan de slottijdrit van woensdag.

Reacties op dit artikel