U bezoekt momenteel editie 2007 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Pagliarini primus in Nieuwegein
Vierde massasprint op rij in de ENECO Tour, en ditmaal won Luciano Pagliarini. De Braziliaan van Saunier Duval was in Nieuwegein sneller dan Mark Cavendish en Graeme Brown. Nick Nuyens blijft in de rode leiderstrui.
Pagliarini gaat uit de bol in Nieuwegein. (foto photonews)
Al na 1 km sprongen 3 renners weg in de vijfde etappe. De Japanner Fumiyuki Beppu (Discovery Channel), de Fransman Pierre Drancourt (Crédit Agricole) en Matthé Pronk (Unibet.com) reden als eersten de Westerscheldetunnel in en uit en bouwden hun voorsprong snel uit. Pronk kwam als eerste uit de tunnel en pakte zo een premie van 500 euro.


Hoewel Beppu (40ste op 1'37") een gevaarlijke klant was voor het klassement, groeide de maximale voorsprong van het trio uit tot bijna 10 minuten. Maar het peloton knaagde gestaag aan de achterstand en op 4 km van de meet kwam alles weer samen.


Een vierde massasprint op rij was het gevolg. Daarin haalde de Braziliaan Luciano Pagliarini het voor Mark Cavendish en Graeme Brown. Meteen goed voor de eerste ProTour-zege voor de renner van Saunier Duval, die uitpakte met een knap manoeuvre door het midden.


Nick Nuyens blijft leider, dinsdag is er meer kans op verschuivingen in het klassement in de geaccidenteerde rit van Beek naar Landgraaf.

Reacties op dit artikel