U bezoekt momenteel editie 2007 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Weylandt klopt Hushovd in Terneuzen
Wouter Weylandt heeft de derde rit van de ENECO Tour gewonnen. De Belg van Quick Step-Innergetic was de snelste in een derde massasprint op rij. Nick Nuyens is nog steeds leider.
Weylandt juicht in Terneuzen. (foto photonews)
Tot drie keer toe probeerde Niko Eeckhout weg te springen in de aanvangsfase van de vierde etappe en de derde keer was het raak.

Toen sloot de Belg samen met de Fransman Stéphane Poulhies aan bij de Italiaan Roberto Longo en de Oekraïner Dmytro Grabowskyy, die even ervoor waren weggereden uit het peloton. De vlucht van de dag was vertrokken, niemand van het viertal bracht de leidersplaats van Nick Nuyens in het gevaar.


Dik 30 km voor de meet waren de vier eraan voor de moeite. Vooral Skil-Shimano had veel werk opgeknapt in de achtervolging. Niet iedereen had zin in een derde massasprint op rij, wat zorgde voor een erg spannende finale.

Op 15 km van de meet sprong een interessant viertal weg: Sébastien Rosseler, Frederik Willems, Maarten Tjallingii en Sébastien Hinault. Maar zelfs die gepatenteerde hardrijders waren niet opgewassen tegen het jagende peloton.

We kregen een derde massasprint op rij en daarin haalde Wouter Weylandt het. Met een knap manoeuvre in de laatste 200 meter sprintte hij voorbij Thor Hushovd naar de zege. Matthew Goss was derde.

Nick Nuyens blijft leider.


Reacties op dit artikel