U bezoekt momenteel editie 2007 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Ook in ENECO Tour pikt McEwen rit mee
Robbie McEwen heeft de derde rit in de ENECO Tour gewonnen. De Australiër van Predictor-Lotto sprintte in Putte sneller dan Francesco Chicchi en Thor Hushovd. Nick Nuyens blijft leider.
McEwen triomfeert in Putte. (foto belga)
De derde rit van de ENECO Tour, met start in Knokke-Heist en aankomst in Putte, verliep volgens een te verwachten scenario. In de aanvangsfase smolt er een kopgroep van zes samen, geen van die vluchters vormde een bedreiging voor leider Nick Nuyens.

Zo kregen Iban Mayoz, Steven Caethoven, Kasper Klostergaard, Arnaud Coyot, Aleksandr Kuschynski en Benoit Poilvet de tijd en de ruimte om het begin van de etappe te kleuren.

De zes werden 90 km voor de meet teruggepakt, maar meteen onstond er een nieuwe vlucht van vijf: daarin twee Belgen, Tom Stubbe en Gianni Meersman en verder Matthieu Sprick, Unai Etxebarria en Alessandro Vanotti. De Italiaan van Liquigas was wél een gevaarlijke klant voor het klassement, met een achterstand van maar 1'10".


Toch liet Cofidis het achtervolgende werk opknappen door Rabobank en Saunier Duval, dat met respectievelijk Dekker (tweede) en Millar (vierde) ook klassementsrijders moest verdedigen. Intussen werkten de vijf voorin erg goed samen, maar tegen de overmacht van het jagende peloton waren ze niet opgewassen.

De hergroepering kwam er op 4 km van de meet, een tweede massasprint op rij werd voorbereid. Daarin haalde Robbie McEwen het nipt voor Francesco Chicchi en Thor Hushovd. In elke rittenkoers die de Australiër rijdt, pikt hij zijn ritje mee. Ook in de ENECO Tour dus.

Nick Nuyens blijft leider na een zorgeloze dag.
 
Reacties op dit artikel