U bezoekt momenteel editie 2007 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Cavendish sprint snelst in Knokke
Mark Cavendish heeft de tweede rit van de ENECO Tour gewonnen. De Brit van T-Mobile was in een massasprint in Knokke-Heist sneller dan Fred Rodriguez en Kenny Van Hummel. Nick Nuyens blijft leider.
Marc Cavendish wint de massasprint. (foto photonews)
Het bleef lang windstil in de tweede etappe. Een vluchtgroep van 19 renners strandde voor een gesloten spooroverweg, pas tijdens de beklimmingen van de drie Skil Bergsprinten, na 80 km koers, ontstond er een rake ontsnapping.

De Duitser Marcel Sieberg (Milram) sprong weg op de Valkenberg en kreeg op de Leberg en de Berendries het gezelschap van zijn Oekra´ense ploegmaat Andrey Grivko, de Belg Frederik Willems (Liquigas) en de Spanjaard Ruben Perez (Euskaltel).


Perez was de best geplaatste van het kwartet (29ste op 1'08" van Nick Nuyens), de ploeg van de Belgische leider hield in het peloton de achterstand onder controle. Op 30 km van de meet in Knokke-Heist hield Grivko het voor bekeken in de kopgroep, Willems, Sieberg en Perez zetten nog wel door.

Maar ook zij waren er 10 km voor de meet aan voor de moeite. We kregen een massasprint in Knokke-Heist. Daarin haalde de Brit Mark Cavendish het voor Fred Rodriguez en Wouter Weylandt. Maar de renner van Quick Step-Innergetic werd gediskwalificeerd door de jury wegens foutief sprinten en naar de laatste plaats verwezen. Zo werd de Nederlander Kenny Van Hummel nog derde.

De leiderstrui blijft van Nick Nuyens.


Reacties op dit artikel