U bezoekt momenteel editie 2007 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Nuyens slaat dubbelslag in Eupen
Nick Nuyens heeft de koninginnenrit van de ENECO Tour gewonnen. De Belg van Cofidis haalde het in Eupen voor Dekker en Gutierrez en neemt de leiderstrui over van Cofidis-ploegmaat Elijzen.
Nuyens boven in Eupen. (foto photonews)
Het was niet lang wachten op de eerste aanval. Al na 5 km sprongen 4 vluchters weg uit het peloton: de Spanjaard Albizuri (Euskaltel), de Deen Pedersen (CSC), de Belg Stubbe (Chocolade Jacques) en de Nederlander Den Bakker (Skil-Shimano).

Het viertal werkte goed samen en kreeg de zegen van het peloton. Den Bakker pakte al snel virtueel de rode leiderstrui. Het kwartet had een maximale voorsprong van 6'40" en reed met zijn vieren over de Muur van Hoei en de Côte de Fraiture en de côte de Stockeu, de drie Skil Bergsprinten van de etappe.

Net na die derde Bergsprint zorgde een voorwacht van het peloton voor de hergroepering. De echte finale kon beginnen. Op weg naar de côte Haute Levée ontstond een kopgroep van een renner of 20, met daarbij onder meer Van Summeren, Hoste, Nuyens, Dekker, Tankink, Millar en Nibali.


Een tweede groep met daarbij andere klassementsrijders als Gusev, Kirchen, Gutierrez, Ballan, Rosseler en Tjallingii sloot daarbij aan. Ondertussen was Elijzen voorin weggevallen. De Cofidis-renner mocht zijn leiderstrui vergeten.

Een peloton van dik 50 renners maakte er een superboeiende finale van, met constante ontsnappingspogingen. Een interessant groepje van 7 raakte in volle finale weg: Millar, Riblon, Gutierrez, Nuyens, Hoste, Vandenbroeck en Dekker.

Die 7 sprintten bergop voor de zege. Nuyens zette slim aan en haalde het. Dekker werd tweede, Gutierrez derde. Door zijn overwinning neemt de Belg ook de leiderstrui over van zijn Nederlandse Cofidis-ploegmaat Elijzen.


Reacties op dit artikel