U bezoekt momenteel editie 2007 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Elijzen droogt favorieten af in Hasselt
Michiel Elijzen is de winnaar van de proloog van de ENECO Tour. De Nederlander van Cofidis klokte op een droog parcours een besttijd waar de favorieten in de regen niet meer aan konden tippen.
Elijzen reed zich in de prijzen. (foto photonews)
Rabobank
liet Thomas Dekker vroeg starten in de proloog. De Nederlander met klassementsambities legde de 5 km lange chrono af zonder regen en klokte met 6.17 een eerste richttijd voor de favorieten.

Ook Rik Verbrugghe koos voor een vroege beurt en ging met 6.16 onder de tijd van Dekker. Knap van de Belg van Cofidis. Maar kort daarna deed Juan Antonio Flecha (Rabobank) nog 6 seconden beter: 6.10. De tijd van de Spanjaard bleef erg lang staan, al strandde een sterke Johan Van Summeren (Predictor-Lotto) op een zucht: 6.11.


Het was wachten op Michiel Elijzen voor een nieuwe besttijd. De Nederlander van Cofidis klokte 6.09 en deed nipt beter dan Flecha. Aan de tijd van Elijzen raakte niemand meer, al zat ook de regen daar wellicht voor iets tussen.

Chronospecialisten als Jose Ivan Gutierrez, David Millar, Leif Hoste en Vladimir Gusev moesten hun tijdrit in de gietende regen afleggen en raakten zelfs niet meer in de top-10.

Elijzen won de proloog en is de eerste leider. Flecha en Van Summeren maakten het podium in Hasselt compleet. Met Tyler Farrar en Nick Nuyens had het Franse Cofidis nog twee renners in de top-5.

Reacties op dit artikel