U bezoekt momenteel editie 2007 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Gutierrez maakt verschil in slottijdrit
Jose Ivan Gutierrez is de eindwinnaar van de ENECO Tour. De Spanjaard van Caisse d'Epargne wipte na de afsluitende tijdrit in Sittard-Geleen over Thomas Dekker en liet ook David Millar achter zich. Sébastien Rosseler was de allersnelste in de slotchrono.
Gutierrez was ijzersterk tegen de klok. (foto belga)
Met 36'50" reed Sebastien Rosseler een ijzersterke tijd in de afsluitende tijdrit van 29,6 km in Sittard-Geleen. Niemand kon tippen aan de tijd van de Belg van Quick Step-Innergetic.


Thomas Dekker startte als leider aan de beslissende chrono, maar had maar een kleine marge op tijdritspecialisten als Jose Ivan Gutierrez (4") en David Millar (6"). Een veel te kleine kloof, zo bleek, want aan het tussenpunt na 14,5 km had de jonge Nederlander al meer dan 40 seconden verloren op de Spanjaard en de Brit.

Millar en Gutierrez streden in een spannend secondenduel om de eindzege in de ENECO Tour. De Spanjaard van Caisse d'Epargne reed constant in het voordeel en hield aan de meet 9 seconden voorsprong over. Dekker strandde op meer dan een minuut.

Met 36'52" kwam Gutierrez te kort voor de dagzege, maar die tijd volstond ruim voor de eindzege in de editie 2007. Millar werd tweede op 11 seconden, met 1m05 achterstand maakte de Zweed Gustav Erik Larsson het podium compleet.

De witte puntentrui ging naar de Brit Mark Cavendish (T-Mobile).

Gutierrez: 'Met vertrouwen gestart'
Jose Ivan Gutierrez was erg blij met zijn eindzege in de ENECO Tour. "Ik voelde me heel de week al goed en was met vertrouwen gestart aan de tijdrit", sprak de Spanjaard van Caisse d'Epargne.
"In de proloog in Hasselt werd ik gedwarsboomd door de regen, maar voor de rest van de week verliep de ENECO Tour perfect voor mij", opende Gutierrez. "In de etappe naar Eupen draaide het uit op een strijd tussen de sterksten en kon ik mee een goede zaak doen in het klassement."

Gutierrez: 'Minder stress en meer respect in Spanje'
"In de daaropvolgende ritten was het vooral belangrijk om geen tijd te verliezen en niet te vallen. Je kan een Belgische of Nederlandse koers echt niet vergelijken met een Spaanse. Hier is er veel meer stress en minder respect voor elkaar in het peloton. Maar de ENECO Tour is een koers die me echt ligt en die ik graag rij", opperde de Spanjaard.

"Ik startte met vertrouwen aan de slottijdrit, want ik voelde me goed. En als ik goed ben, kan ik Millar aan, ik klopte hem al in het verleden. Ik kwam met een goede vorm uit de Tour en heb dan mentaal en fysiek wat rust genomen."
 
"Ik ben erg blij met deze zege, voor mezelf en voor de ploeg. Het gaat toch om een ProTour-wedstrijd met veel prestige. Eerder dit jaar won ik ook al de Ronde van de Middellandse Zee. Ik zit op een topmoment in mijn carrière."

"Nu hoop ik op een sterke beurt op het WK in Stuttgart", besloot de Spanjaard. "Daar worden opnieuw Millar en Cancellara mijn belangrijkste concurrenten in de tijdrit."
Rosseler: 'Verrast met overwinning'
Sébastien Rosseler verbaasde zichzelf met de zege in de tijdrit in Sittard-Geleen. "Ik ben echt verrast", gaf de Belg van Quick Step-Innergetic toe. Thomas Dekker, die in de slotchrono de eindzege verspeelde, legde zich bij zijn nederlaag neer.
"Ik had echt niet verwacht dat ik vandaag zou winnen. Ik had wel een goed gevoel op de fiets, maar dat ik de beste tijd zou rijden...Neen, ik ben echt verrast."

Dekker: 'Wist op voorhand dat het moeilijk ging worden'
"Misschien moet ik maar eens met bondscoach Carlo Bomans gaan praten? Ik zie het best zitten om deel te nemen aan de tijdrit op het WK in Stuttgart. Ik ben met een goede vorm uit de Tour gekomen en geloof dat ik deze vorm kan doortrekken tot september", besloot Rosseler.
 
Thomas Dekker verspeelde zijn leiderstrui aan Gutierrez in de slottijdrit, maar was daarover niet verbaasd.

"Ik wist op voorhand dat het erg moeilijk zou worden. En door mijn valpartij gisteren werden de zaken er alleen maar nog lastiger op", wist de Nederlander.
Vorige berichten
28-08-2007 Startvolgorde individuele tijdrit Sittard-Geleen
Dekker: 'Millar is mijn favoriet'
Lastras: 'Zege na 2 jaar, 2 maanden en 10 dagen'
Lastras juicht in Landgraaf, Dekker nieuwe leider
Geen breuken voor Nuyens
27-08-2007 Pagliarini: 'Zege voor pasgeboren dochtertje'
Pagliarini primus in Nieuwegein
Nuyens: 'Aanvallen als benen goed zijn'
26-08-2007 Nuyens: 'Seconden interesseren me niet'
Weylandt: 'Revanche voor Knokke'
Weylandt klopt Hushovd in Terneuzen