FR     
HOME
NIEUWS
RITVERSLAGEN
KLASSEMENT
IN BEELD
ALGEMEEN
PARCOURS
DEELNEMERS
PARTNERS
WEDSTRIJD
Super Julich wint ENECO Tour 10-08-2005
Bobby Julich is de eindwinnaar van de allereerste editie van de vernieuwde ENECO Tour. De Amerikaan reed een verbluffende tijdrit.

Bobby Julich. (foto photonews)
Bert Roesems
zette een eerste richttijd neer op de afsluitende tijdrit van de ENECO Tour in het Nederlandse Etten-Leur. Hij finishte in een tijd van 32'29". Pas een dik uur later was Hruska de eerste die onder die tijd dook.

Ook Leif Hoste (31'51") deed het uitstekend. Maar dan was het de beurt aan Bobby Julich. De Amerikaan verpulverde de tijd van Hoste en finishte in 31'14". Rik Verbrugghe was zijn leidersplaats al virtueel verloren bij het eerste tussenpunt en ook Erik Dekker kon Julich niet van de troon stoten.

Rik Verbrugghe zakt in het eindklassement van de eerste naar de zesde plaats. Erik Dekker eindigt tweede, Leif Hoste vervolledigt het podium.

Herbeleef de individuele tijdrit

'Ik ben uiterst tevreden' 10-08-2005
Bobby Julich was erg tevreden met zijn eindoverwinning in de ENECO Tour. "De winnaar heeft altijd gelijk."

Bobby Julich. (foto photonews)
"Ik ben uiterst tevreden met deze eindzege. Dit is tenslotte toch ProTour," reageerde winnaar Bobby Julich. "Ik heb de tijdrit in mijn eigen tempo moeten afleggen want ik kreeg geen tussentijden door. Toch moet ik het wel allemaal goed ingeschat hebben, want ik win. De winnaar heeft altijd gelijk."
 
"Toch was dit niet mijn lievelingskoers. Het was hier bijna altijd vlak en er stond veel wind waardoor het lastig werd. Na de proloog in Mechelen, die ik moest rijden in de regen waardoor ik al meteen een pak tijd verloor, ben ik evenwel gaandeweg in een goede afloop beginnen geloven. Nu komt de Ronde van Duitsland. Of ik niet te veel wedstrijden rij? Ik hou van mijn job. Opstaan om te gaan koersen is geen sleur. Ik doe het immers allemaal heel graag."

Bert Roesems had even de snelste tijd en werd uiteindelijk achtste. "De tijdrit werd gereden op een mooi maar wel heel lastig parcours. Vooral de wind die hier stond was een spelbreker. Ik liet een 54-11 monteren, maar heb die versnelling maar een keer echt goed kunnen ronddraaien. Daarna moest ik onherroepelijk kleiner schakelen".

"Ik ben tevreden over mijn tijd die ik hier neerplantte," zei Jurgen Van Den Broeck achteraf. "Het was met de wind wel heel lastig en zwaar. In die omstandigheden ontbreekt het me dus als jongeling nog wat aan kracht. Het volgende doel wordt de Ronde van Duitsland en daarna natuurlijk het BK tijdrijden".
Vorige berichten
Voskamp in organisatie ENECO Tour   23-01-2006
ENECO breidt uit naar Brussel   05-01-2006
ENECO Tour 2006 van 16 tot en met 23 augustus   23-09-2005
 
Archief