'Ik zal dit echt wel missen'
Elodie heeft vrijdag op de Belgacom Memorial Van Damme een punt achter haar atletiekcarriŤre gezet. Ze werd op de slotmeeting van de Samung Diamond League zevende op de 400m horden.
Elodie zwaait het publiek uit. (foto belga)
Met haar 56.44 bleef ze in het Koning Boudewijnstadion ruim boven haar persoonlijk record, dat ze op de Spelen van Londen op 55.20 had gebracht. De zege in Brussel was voor de Jamaicaanse Kaliese Spencer (53.69), die het haalde voor de Britse Perri Shakes-Drayton (53.89) en de Tsjechische Zuzana Hejnova (54.09).

Haar grootste succes kende Elo samen met boezemvriendin Kim Gevaert, Hanna MariŽn en Olivia Borlťe op de Olympische Spelen van Peking 2008, waar ze knap zilver pakte op de 4x100m.

Op het WK in het Japanse Osaka behaalde ze een jaar eerder samen met haar ploeggenotes brons op de 4x100. Op de voorbije Spelen van Londen werd Elodie nipt uitgeschakeld in de halve finales van de 400m horden.

Elo kreeg vrijdag na haar allerlaatste wedstrijd een staande ovatie van het volgepakt Koning Boudewijnstadion. Samen met Hanna MariŽn, die enkele weken geleden ook al haar spikes aan de haag hing, mocht ze daarna nog een ererondje lopen.

"Ik zal dit echt wel missen", verklaarde ze na afloop. "Ik ben vanaf mijn 15de bezig in hetzelfde ritme, dit zal vreemd aandoen. Ik weet nog niet wat ik nu zal doen, misschien iets in de journalistiek, of gewoon een schoenwinkel, wie weet. Ik romantiseer nog alles te veel, ik zal alles eerst eens op een rijtje moeten zetten", blikte Elodie al vooruit.

"Ik zal vooral het publiek missen. Ik ben altijd bezig met beter worden, kijken hoeveel mensen er nog voor je staan, maar ik behoor gewoon tot bij de besten van de wereld. Ondanks dat het m'n laatste wedstrijd was, kon ik er toch niet van genieten. Die laatste honderd meter blijft afzien en ik bleef me wel concentreren op de wedstrijd."
Reacties op dit artikel