Elodie beëindigt Spelen als elfde
Elodie Ouedraogo heeft een persoonlijk record gelopen en werd vierde in haar halve finale van de 400 meter horden op de Spelen. Dat was slechts één honderdste te traag om de finale te halen.
Elodie liep in haar laatste grote tornooi opnieuw een betere tijd dan ze ooit had gelopen. Ze scherpte haar persoonlijke record aan tot 55.20. Dat is negen honderdste beter dan haar tijd die ze vorig jaar op het WK neerzette. Ze liep ook een veel betere wedstrijd dan in de reeksen zondag, toen ze afklokte op 55.89 seconden. Begin september zet Elodie op de Belgacom Memorial Van Damme in Brussel een punt achter haar atletiekcarrière.

Het waren echter de twee besten uit elk van de drie halve finales die zich rechtstreeks plaatsten, aangevuld met de twee snelste verliezende tijden. Daar was ze niet bij. Ouedraogo, die in Peking zilver behaalde met de 4x100m, liep uiteindelijk de elfde tijd van de 24 halvefinalisten. De 31-jarige Brusselse stond na twee diskwalificaties in de derde halve finale even met de negende tijd achter haar naam, op 1 honderdste van de finale. Na protest werden de diskwalificaties van de twee atletes, die sneller waren dan onze landgenote, echter opnieuw ingetrokken.

"HEEL TEVREDEN OVER WEDSTRIJD"

"Had Moeder Natuur me wat meer meegegeven, dan was ik aan de meet misschien een honderdste sneller geweest", kon Elo erom lachen. "Ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd. Opgelucht ook. Na mijn reeks heb ik de stress van me af kunnen schudden en ik ben heel blij met de manier waarop ik deze halve finale heb gelopen. Jammer dat ik dit niet kon in de reeksen. Ik startte goed, en ook mijn aankomst was goed. Technisch zat het uitstekend, enkel de negende horde tikte ik lichtjes aan. Maar het was een 'propere' wedstrijd", besloot ze.
Reacties op dit artikel