Elodie ontspannen naar derde Spelen
Elodie Ouedraogo neemt in Londen voor de derde keer deel aan de Olympische Spelen. Geen enkel lid uit de Belgische atletiekdelegatie doet beter.
"Derde keer Spelen, dat begint inderdaad te tellen", lacht Elo op de olympische ploegvoorstelling in Brussel. "Het bewijst dat ik al lang meedraai op hoog niveau. Het is niet vanzelfsprekend om als atleet drie keer op de Spelen te staan. Een groot verschil met de twee vorige Spelen is wel dat ik dit keer deelneem op een individueel nummer, terwijl ik in Athene en Peking deel uitmaakte van een aflossingsploeg."

Met die 4x100 won Elodie vier jaar geleden in Peking zilver. In Londen start ze op de 400 meter horden. "Dat ik mij vorig jaar al kon plaatsen, is een groot voordeel gebleken", zegt ze. "Het maakte mijn voorbereiding een pak eenvoudiger. Het was een enorme luxe om in alle rust naar bijvoorbeeld het EK van vorige maand in Helsinki te kunnen toeleven. Daar haalde ik de finale (waarin ze zesde werd) zonder dat ik eigenlijk piekte naar het toernooi. Ik zag het EK meer als een doorgedreven training. Pas in Londen wil ik pieken."

Op de Spelen wil Elodie vooral een "zo goed mogelijke wedstrijd" lopen. "Ik pin mij niet vast op een tijd. Hopelijk haal ik de halve finales maar als ik in de eerste ronde vanuit baan één moet vertrekken, zijn mijn kansen meteen gehypothekeerd. Je bent dus ook afhankelijk van de omstandigheden van de dag."

Na de Olympische Spelen wenkt voor de 31-jarige atlete het einde van haar carrière. "Ik start nog op de Belgacom Memorial Van Damme, maar daarna is het gedaan. Ik ben wel van plan om nog een beetje te blijven lopen maar ik hoor van vriendinnen zoals Kim (Gevaert) dat dat niet vanzelfsprekend is (lacht). Misschien begin ik wel aan kindjes. Ze zijn welkom."
 
Reacties op dit artikel