Elodie wint Gouden Spike
Elodie heeft de Gouden Spike 2011 gewonnen. Dat is de trofee voor beste atlete van het jaar.
Voor de 30-jarige Elodie, op het WK halvefinaliste op de 400 meter horden, is het de eerste Gouden Spike. Zij kreeg de voorkeur op middellangeafstandloopster Lindsey De Grande en hink-stap-springster Svetlana Bolshakova

"Ik had niet gedacht dat het nog zou gebeuren", ging een tevreden Elodie van start. "Het is zelfs mijn allereerste Spike want vroeger ondervond ik steeds zware concurrentie van Tia Hellebaut en Kim Gevaert en ik had me er al bij neergelegd dat ik nooit zou winnen. Maar nu is het zover en ik ben er superblij mee. Het is een mooie bekroning voor mijn carrière. Enkele jaren geleden maakte ik de overstap van de sprintnummers naar het horden en dat bleek achteraf gezien de juiste keuze."

Ook voor Ouedraogo wordt 2012 een belangrijk jaar. Vorige zomer plaatste ze zich op het WK in Daegu op de 400 meter horden immers voor de Spelen in Londen. "Ik werk geen indoorseizoen af, alles staat dus in teken van Londen. Ik train hard, maar heb nog niet te veel scenario's in mijn hoofd en bekijk het maand per maand. Het belangrijkste voor mij is blessurevrij blijven en de rest zie ik wel als ik op de piste sta."
 
Reacties op dit artikel