Elodie plaatst zich voor halve finale én Spelen
Elodie Ouedraogo heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 400 meter horden op het WK atletiek in Daegu. Met een persoonlijk record van 55"40 werd ze 3de in haar reeks. De Spelen volgen!
Elodie Ouedraogo spurt naar een persoonlijk record. (foto belga)
De 30-jarige Brusselse verbeterde haar persoonlijk record tot 55.40 seconden en werd daarmee derde in haar reeks. De eerste vier van in totaal vijf reeksen waren meteen zeker van een ticket voor de halve finales. Met haar nieuwe besttijd haalt Elodie ook de limiet voor deelname aan de Olympische Spelen.

Elodie startte in baan twee van de tweede reeks. De Tsjechische Zuzana Hejnova snelde afgescheiden naar reekswinst in 55.12. Ouedraogo, de Russin Elena Churakova en de Oekraïense Hanna Titimets verdeelden onder elkaar de drie andere rechtstreekse tickets voor de halve finales. Onze landgenote werd met Titimets gedeeld derde, Churakova tweede in 55.39.

De Brusselse liep de tiende tijd van alle 40 deelneemsters. De Jamaicaanse olympisch kampioene Melaine Walker gaat als snelste naar de halve finales met een chrono van 54.86 seconden. Met 55.40 verbetert onze landgenote haar persoonlijk record met meer dan dertig honderdste. Haar vorige besttijd van 55.72 dateerde al van 2007.

Bovendien verzekert ze zich ook van een ticket voor de Zomerspelen, want 55.40 was exact de gevraagde limiet voor deelname aan Londen 2012. Elodie is al toe aan haar zesde WK en haar derde op de 400 meter horden. Op het vorige wereldkampioenschap in Berlijn in 2009, waar ze ook aantrad met de 4x100m aflossingsploeg, sneuvelde ze in de halve finales.
Reacties op dit artikel