Elodie als 9de snelste naar halve finales
Elodie heeft zich dinsdag op het EK atletiek in Barcelona geplaatst voor de halve finales van de 400m horden. Ze werd knap derde in een sterk bezette reeks en behaalde een negende tijd overall.
'Voor de halve finale moet het wel nog wat sneller dan vandaag'
Met een tijd van 55.80, haar beste tijd van het seizoen, werd Elodie derde in haar reeks, en mocht ze rechtstreeks naar de halve finales. Haar reeks werd gewonnen door de Tsjechische Zuzana Hejnova in 55.36. Van de 16 loopsters die zich plaatsten voor de halve finales zette Elodie de 9e snelste tijd neer. De Russin Natalya Antyukh, die in 2004 olympisch brons veroverde op de 400m, liet de snelste tijd optekenen in de reeksen, met 54.29.

Elodie nam de eerste hordes als tweede. In het laatste wedstrijdgedeelte kwam ze iets tekort om de tweede plaats vast te houden. Ze werd nog even bedreigd door de Oekraïense Yaroshchuk, maar kon de derde plaats toch veilig stellen.

Het persoonlijk record, dat ze liep in 2007, staat op 55.72. Vorig jaar bereikte ze op het WK in Berlijn eveneens de halve finales, waar ze toen uitgeschakeld werd met een 8e plaats in 57.58. De eerste drie van elk van de vier reeksen en de vier snelste verliezers plaatsten zich voor de halve finales, die woensdagavond worden gelopen. De finale staat vrijdagavond geprogrammeerd.

"Ik voelde me goed, ik kon mijn wedstrijd redelijk goed controleren. Ik heb wel wat verloren bij de omschakeling tussen de 8e en 9e horde, daar moet ik nog wat aan werken. Ik wist dat die Oekraïense een snelle eindspurt had, dus begon ik op de rechte lijn al te spurten. Voor de halve finale moet het wel nog wat sneller dan vandaag om de finale te bereiken", aldus Elodie.

Ook coach Rudi Diels toonde zich tevreden: "Dit is een mooie opener. Ze stond 16e op de ranglijst, dus was het erop of eronder".
Reacties op dit artikel