Geen WK-limiet voor Elodie
Elodie heeft op het BK atletiek in Oordegem de Belgische titel veroverd op 400 meter horden. Met haar tijd van 56.71 kwam ze 41 hondersten tekort om zich te plaatsen voor het WK in Berlijn.
Hier ben ik niet beginnen voor trainen in oktober", snikte ze na de titelrace, waarin ze tweede eindigde achter de Duitse Tina Kron (55.99). "Door mijn vele blessures ben ik slechts de laatste twee weken voluit kunnen gaan. Die twee weken bleken te kort om me te kunnen plaatsen. Bovendien zat het weer ook nog eens tegen. Zaterdag, in de reeksen, was het mooi weer maar op dit moment ben ik nog niet scherp genoeg om twee dagen achtereen voluit te gaan. Ik gokte op vandaag, maar het mocht dus niet zijn."

DELIBERATIE

Op een deliberatie hoopt Ouedraogo niet, zo vertelde ze. "Als ze voor mij een uitzondering maken, moeten ze er veel meenemen en dat zullen ze niet doen. Als ik nu nog de B-limiet (56.55) had gelopen, hadden we daar nog kunnen over spreken, maar nu hoop ik daar niet op", aldus Ouedraogo, die wellicht wel naar het WK mag als lid van de ploeg van de 4x100 meter.

Dat durf ik niet te zeggen", reageert Ouedraogo. "Wie in de basisvier wil staan, moet keiharde resultaten kunnen voorleggen. Wat ik tot nu toe getoond heb, is onvoldoende. De keuze is aan Rudi Diels, maar ik steek wel niet weg dat ik er graag zou bij zijn. Ik train al 8 jaar met de ploeg, maar besef wel dat het de sterkste ploeg is die moet lopen. Als ik daar niet bij ben, zal ik me daar met pijn in het hart bij neerleggen."
Reacties op dit artikel