Koning ontvangt Elodie en co
De Belgische medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Peking zijn maandagvoormiddag door koning Albert ontvangen op het kasteel van Laken. Elodie werd er met de 4x100m-ploeg in de bloemetjes gezet.
Koning Albert tussen de Belgische medaillewinnaressen, Elodie staat rechts van hem. (foto belga)
Dat gebeurde in aanwezigheid van premier Yves Leterme, Vlaams minister van Sport Bert Anciaux en minister van Sport van de Franse gemeenschap Michel Daerden.

Tia Hellebaut, die goud behaalde in het hoogspringen, en de vrouwenploeg die de zilveren medaille behaalde op de 4 x 100 meter aflossing werden rond half twaalf door de koning verwelkomd.

Ze verkeerden in het gezelschap van Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, Guido De Bondt, secretaris-generaal van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, Philippe Rogge, delegatieleider van het Belgisch olympisch team, Eddy De Vogelaer en Léo Lefevre, covoorzitters van de Belgische Koninklijke atletiekliga, Rudi Diels, coach van de estafetteploeg en Wim Vandeven, coach van Tia Hellebaut.

De koning wisselde met elk van de atleten een woordje en vervolgens werden er foto's gemaakt. Een receptie sloot de plechtigheid af.

Reacties op dit artikel