Zilver voor Elodie
Elodie heeft samen met Kim Gevaert, Hanna Mariën en Olivia Borlée de zilveren medaille behaald op de 4x100m in Peking.
Het Belgische estafetteteam kwam goed uit de startblokken met Olivia Borlée. Daarna zetten Hanna Mariën en Elodie de race uitstekend verder zodat Kim Gevaert als tweede de laatste rechte lijn in kon gaan. Gevaert stond haar plaats niet meer af en finishte na het Russische team in 42.54, een nieuw Belgisch record. Nigeria werd derde.

"Dit is waar we allemaal van droomden", zei Elodie na afloop. "We zijn overgelukkig. We zijn vooraf echt niet met een medaille bezig geweest, want we wilden bijvoorbeeld niet 5e worden in een supertijd en dan ontgoocheld zijn omdat we geen medaille hadden. Maar dit is onbeschrijfelijk."

"Het is maar een heel select groepje dat een medaille kan veroveren op de Spelen. Als kind wilde ik al een olympische medaille halen, maar ik wist toen niet dat het zo moeilijk zou zijn. De ereronde was hysterisch. Ik wist niet dat er hier zo veel mensen waren die we kenden".

"In de wedstrijd zie ik gewoon Olivia starten, maar dan concentreer ik me volop, want ik moet Hanna haar voeten er zien uit te halen uit 16 andere. Van Jamaica heb ik gewoon gezien dat het misging, maar meer ook niet. Ik weet eigenlijk altijd pas hoe het zit wanneer ik Kim op het scherm zie".

Reacties op dit artikel