Kim, Elo, Hanna en Olivia willen BR
Elodie Ouedraogo, Hanna MariŽn, Olivia Borlťe en Kim Gevaert willen een Belgisch record vestigen op de 4 x 100 meter estafette.
"Dat BelgiŽ nog geen medaille heeft kunnen behalen op deze Spelen wakkert de verwachtingen naar ons toe natuurlijk nog aan", reageerde Hanna MariŽn. "Maar wij fixeren ons niet op het brons. We gaan eerst en vooral voor een finale en daarin proberen we dan een Belgisch record te lopen. Als we daarin slagen, is een mooie plaats niet veraf".

De Belgische meisjes willen in Peking vooral hun eigen wedstrijd lopen. "Het heeft daarom ook niet veel zin om de andere landen te analyseren", vertelde reserveloopster Frauke Penen. "Want de concurrentie is net het enige wat we niet onder controle hebben. Als we naar de anderen zouden kijken, zou dat alles nog veel vermoeiender maken".

"We hebben gezien dat onze aflossingen op de laatste trainingen heel goed waren. Alle kleine problemen zijn onder controle en we zijn allemaal in vorm", deed Olivia Borlťe ook haar duit in het zakje. "Dus we zijn er helemaal klaar voor". Ook de voetblessure van Hanna MariŽn is van de baan. "Het is zo goed als opgelost, dus ik zal 200% kunnen voluit gaan", aldus MariŽn.
Reacties op dit artikel