The Fab Four!
Het Belgische aflossingsteam heeft gestunt op het WK atletiek in Osaka door met een nationaal record brons te pakken op de 4x100 meter. Elodie, Olivia Borlťe, Hanna MariŽn en Kim Gevaert triomfeerden met 42"75.
Coach Rudi Diels had voor de finale al voorspeld dat BelgiŽ bij de kanshebbers op een bronzen medaille behoorde, maar toch was het straffe kost die Elodie, Olivia Borlťe, Hanna MariŽn en Kim Gevaert opdienden in baan zes. De wissels waren zeer goed en met een fitte Gevaert beschikte ons land over meer troeven dan gereputeerde atletieklanden zoals Groot-BritanniŽ en Rusland.

De Verenigde Staten - met Williams en Edwards - wonnen voor het Jamaica van Veronica Campbell, maar het waren toch de Belgen die het gelukkigst waren aan de meet. Na Mourhit in '99 en Van Dijck in '87, zorgen zij voor een derde Belgische atletiekmedaille op een wereldkampioenschap.

Met een tijd van 42"75 verbeterden ze ook hun Belgische record van in de reeksen vanmorgen. Die tijd was al goed voor een ticket voor de Olympische Spelen.
Reacties op dit artikel