Welverdiende rust
Het zomerseizoen zit erop en ondertussen ben ik al 2 weken aan het rusten. De laatste weken zijn belachelijk druk geweest, maar ondertussen hang ik zoals het een topsporter op vakantie betaamt vooral in de zetel.
En dat doet deugd. Het was een lang en zwaar seizoen. Maar gelukkig eentje dat een hele fijne afloop kende. Waar 2010 jaar vooral het jaar van net niet was, is het dit jaar dus wel gelukt. Ik had op voorhand gezegd dat ik met een goed gevoel uit Daegu wilde terug keren . Met een kleine, maar heel gemotiveerde delegatie hebben we getracht om de Belgische driekleur zo goed mogelijk te verdedigen. Zelf ben ik er in geslaagd om zowel de limiet te lopen als binnen de top 12 te eindigen. Dat ik bovendien op 23 honderdsten van een finaleplaats ben gestrand geeft alleen maar moed voor volgend jaar. Want ik sta voor een zware opdracht.

Zowel individueel als met de ploeg. Ik vermoed dat we met het team minstens tweemaal rond de 43.6 zullen moeten lopen om een olympische selectie te behalen. Jammer als je weet dat we in Daegu zonder ons te overtreffen een top 12 hadden kunnen halen. Anderzijds zijn we als regerend vice- olympisch kampioenen ambitieuzer dan dat en willen we in Londen die medaille op ons allerhoogste niveau kunnen verdedigen. Individueel zal het ook niet gemakkelijk worden, want iedereen zal op zijn sterkst aan de start verschijnen en er zullen weinig fouten gemaakt worden. Maar uiteindelijk is dit waarvoor we ons twee keer per dag afbeulen. Om met de allerbesten in de wereld te kunnen strijden. Het beloofd alleszins weer een jaar vol spanning en verassende wendingen te worden. Stay tuned.

veel liefs
elo
Reacties op dit artikel