Sterk, maar niet Top
Het zomerseizoen is ondertussen al 2 maanden aan de gang en overal ter wereld groeien atleten stilaan naar hun beste niveau. Mijn eerste wedstrijdblok heb ik alvast goed kunnen afsluiten.
Zo had ik na amper 3 wedstrijden mijn limiet op de 400m horden te pakken. Ik geloofde wel dat een tijd onder de 56" binnen mijn mogelijkheden lag, maar er moet altijd gelopen worden. En toegegeven ik kende een behoorlijk woelige start. De wedstrijdhonger en de goede conditie waren aanwezig, maar technisch heb ik een paar slordige wedstrijden gelopen. Tijdens de interclub kon ik mijn wedstrijdritme zelfs amper tot 5de horde aanhouden. Desondanks waren de tijden van hetzelfde niveau als vorig jaar. In Rabat ging het plots een stukje harder en dook in dankzij een goede finish voor de eerste maal onder de limiet. Als "beloning" krijg ik een stevige trainingsweek van trainer Rudi en dat was ook merkbaar in Praag, waar ik in tegenstelling tot Rabat volledig wegzakte tijdens de laatste 90 meter. Vijf dagen later heb ik me toch goed weten te herpakken en tot mijn eigen verbazing strandde ik op 2 hondersten van mijn record.

Eerlijk gezegd had ik me niet meer aan een dergelijke tijd verwacht. Stiekem hoopte ik om tijdens de Europabeker opnieuw onder die 56" te kunnen duiken en zo mijn prť Daegu campagne in schoonheid af te sluiten. Toen ik na de 7de horde al moest omschakelen en zo ook behoorlijk wat tijd verspeelde wilde ik vooral nog 12 punten voor BelgiŽ binnenhalen. Die 55.74 was dus wederom een enorme opsteker. Ik denk dat ik op dit moment sterk loop, maar nog niet top ben. Daarom zijn we ondertussen opnieuw heel hard aan het trainen. Zowel voor de horden als met het team. Morgen doen een serieuze poging in Uden en met Nederland, Groot BrittanniŽ en de Ieren krijgen we alvast een sterk deelnemersveld voorgeschoteld. We hopen echt dat we daar onze selectie kunnen afdwingen om tijdens het WK zo sterk mogelijk aan de start te verschijnen.

Ik hou jullie op de hoogte!

veel liefs
Reacties op dit artikel