Aftellen geblazen
De belangrijkste (lees zwaarste) stage van het jaar zit er net op. Traditiegetrouw trek ik tijdens de paasvakantie met een hele grote groep andere atleten naar Tenerife om in het warme weer zo hard mogelijk te trainen.
Met het zomerseizoen voor de deur is dit voor mij een eerste poging om de snelle spiervezels te prikkelen en de weerstand op te krikken. De afstanden worden een beetje korter, maar het gaat vooral een pak sneller. De chronometer wordt bovengehaald, de verzuring slaat meermaals per week genadeloos hard toe en de echt leuke trainingen worden eerder schaars. Maar cliché o cliché no pain absolutely no gain. En met een jaar vol kansen om in 2012 stressvrij richting het EK en de OS te kunnen werken moet je wel goed gek zijn om op je lauweren te rusten. De wedstrijdplanning begint stilaan vorm te krijgen en ik hoop dat ik toch een aantal serieuze pogingen kan doen voor een mooie tijd.

Voorspellingen maken blijft steeds moeilijk en na 7 maanden zonder wedstrijden is het altijd een beetje afwachten wat die eerste zal geven. Op training begint het allemaal weer goed te lukken. De "lucky shots" van vorig jaar zijn tijden geworden die ik weer in alle omstandigheden kan lopen. Niet enkel als het mooi weer is en de wind heel hard in mijn voordeel blaast. Och ja we zullen wel zien. Mooie trainingstijden zijn goed voor het zelfvertrouwen, maar daarom geen garantie voor een knaltijd op wedstrijden. Als er één ding is dat ik wel met zekerheid kan vertellen is dat een goede situatie heel snel kan omslaan.Gemotiveerd verder werken en geen onnodige risico's blijven voor mij dus en must. Ik hou jullie op de hoogte

veel liefs elo
Reacties op dit artikel