Dag 2010, hallo 2011!!!
Binnen een paar dagen begint het nieuwe jaar al moet ik bekennen dat het "nieuwe jaar" voor mij in oktober al begonnen is met een hele maand duurlopen op het programma :)!
Zo warm als het tijdens de zomermaanden was zo koud is het afgelopen maand al geweest. De koude is uiteraard één ding, maar de sneeuw maakt het quasi onmogelijk om buiten te trainen. Ik heb de afgelopen maand dan ook bijna in de topsporthal gewoond. Gelukkig is ligt er een mooie stage in het zonovergoten Stellenbosch in het voorzicht. Dit is ondertussen zowat traditie geworden voor veel Belgische atleten. Naast onze groep zullen ook de groepen van Patrick, Wim en de familie Borlée weer present zijn. Al sinds 2004 trainen we in januari op dezelfde piste en logeren we in hetzelfde guesthouse. Klinkt misschien niet heel erg spannend, maar het is vooral handig en altijd in orde. De trainingen gaan heel erg goed en conditioneel sta ik een stuk verder dan vorig jaar rond deze periode.

Met een jaar zonder noemenswaardige blessures en de nodige voorzichtigheid achter de kiezen train ik opnieuw zoals het hoort. En terwijl ik vorig jaar nog behoorlijk fris de eerste trainingsblok afgewerkt heb, kijk ik dit jaar uit naar die rust/reisdag. Zoiets is natuurlijk altijd fijn, maar de euforie hou ik voor een gepaster moment. Het indoorseizoen laat ik ook nu weer wijselijk aan mij voorbij gaan. De zomer zal hopelijk heel lang duren en alhoewel de zin in een minibreak heel erg groot is weet ik ondertussen wel beter.

Prettige feestdagen en tot binnenkort

lieve groetjes Elo
Reacties op dit artikel