Een hele leuke start
Mijn seizoen is sinds vorige week gestart, na 9 maanden van inactiviteit. Nu ja dat is ook niet geheel waar. Ik heb de afgelopen maanden stage gelopen bij Elle en daarnaast geprobeerd om zo hard mogelijk te trainen.
Blijkbaar heeft de combinatie van training en een aantal uren werken een gunstig effect gehad, want na amper 2 wedstrijden heb ik mijn EK ticket op zak. Een ideale start voor iedere sporter, want een vroegtijdige kwalificatie neemt toch dat tikkeltje extra druk weg. Vorige week liep ik mijn eerste 400m horden tijdens de interclub in Virton.
 
Aangezien deze piste er niet echt bekend om staat snelle tijden te laten optekenen, ben ik gewoon gestart met als doel de 13 punten voor onze club binnen te halen. Bovendien had ik sinds Berlijn geen enkele wedstrijd meer gelopen, dus wist ik dat ik enigszins realistisch moest blijven. Na een naar mijn gevoel behoorlijk trage, maar technisch propere wedstrijd verscheen er 56.89 op het bord. Twee dagen geleden liep ik in het Duitse Rehlingen vanuit de eerder ongunstige baan 2 en geplaagd door een fikse tegenwind in de laatste rechte lijn 56.12.

Ik maakte vooral een verschil in de eerste 300m, maar liep technisch eigenlijk niet zo goed als vorig weekend. Er is dus nog wel wat werk aan de winkel, maar daar zijn uiteraard de trainingen voor. Dit weekend staat er voor mij geen wedstrijd op het programma, dus ik ga mijn vingers kruisen voor al de Belgische atleten die ergens in deze wereld een gooi doen daar die EK limiet. Hopelijk mag ik hier de komende meer van dit positieve nieuws blijven posten.

tot binnenkort
Reacties op dit artikel