Hij kwam een banddikte te kort om de zege te claimen, maar Mark Cavendish toonde zich achteraf groots in het verlies. De voormalige wereldkampioen was tevreden met zijn tweede plaats en blies de loftrompet voor winnaar Tim Merlier.

Veel hoop op winst koesterde Mark Cavendish niet na de aankomst in Brugge. "Je weet het nooit helemaal zeker - denk maar aan de fotofinish in de Amstel Gold Race, maar ik dacht wel dat ik als tweede over de streep was gereden", vertelde de snelle man van Deceuninck-Quick.Step in het flashinterview.

"De laatste kilometers waren chaotisch. Ik had het gevoel dat een renner van Jumbo-Visma me voortdurend uit positie moest brengen, waardoor ik het contact met Morkov verloor. Na de laatste bocht zat ik in het wiel van Ackermann. Dat leek me een goede plaats. Ik moest wachten om mijn jump te plaatsen, maar ik kwam net te lijn. De lijn kwam sneller dichtbij dan dat ik naderde op Merlier."

"Ach, Tim is misschien wel de beste sprinter van het moment. Hij heeft dit seizoen al zes overwinningen en won onlangs nog in de Giro. Ik ben blij dat ik op de fotofinish sta en dat ik geen tien meter achter lag. Dit seizoen stond ik toch al 8 of 9 keer op het podium. Dat had ik voor het seizoen niet verwacht. Hoe mijn programma er nu uitziet? Geen idee. Binnenkort zal ik met Patrick samenzitten om mijn toekomst op korte en lange termijn te bespreken."