zondag 17.06.2018 Euro Shop Elfstedenronde 196.3 km

Brugge

Brugge

Parcours

De Elfstedenronde voor profs start op de Markt in Brugge. De wielerfans kunnen er 's ochtends de ploegenpresentatie bijwonen. Na de feestelijke start op de Markt van Brugge zetten de renners koers richting Oostkamp, waar op de N50 de officiële start zal plaatsvinden. Via Wingene, Tielt, Ardooie, Ingelmunster, Izegem, Roeselare, Hooglede, Kortemark, Houthulst, Diksmuide, Ichtegem, Oudenburg, Jabbeke en Zuienkerke keert het peloton terug richting Brugge.

De Elfstedenronde new look is getypeerd door een typisch Vlaams fenomeen, de kasseien. Op het parcours liggen maar liefst 19 kasseistroken. Samen met de wind aan de kust en in de poldervlakten zullen deze hobbelige passages voor een zware en selectieve wedstrijd zorgen.

Na een passage op de Markt zullen nog twee plaatselijke rondes van 16,6 km gereden worden. Omstreeks 16u30 worden de renners aan de finish op de Buitenkruisvest (ter hoogte van de R30) verwacht na een koers van 196,3 km. Een leuk weetje: in de 'historische' Elfstedenronde lag de finish in de Karel De Stoutelaan. Als eerbetoon aan dit wielererfgoed zal de 'nieuwe' Elfstedenronde opnieuw in deze straat passeren.

Download het roadbook

Parcours

Parcours

Start

Start

Finish

Finish

Laatste KM

Laatste KM

Map

Facebook