zondag 18.06.2017 Euro Shop Elfstedenronde 199.0 km

Brugge

Brugge

De Elfstedenronde voor profs start op de Markt in Brugge. De wielerfans kunnen er 's ochtends de ploegenpresentatie bijwonen. Na de feestelijke start op de Markt van Brugge zetten de renners koers richting Oostkamp, waar op de N50 de officiële start zal plaatsvinden. Via Wingene, Tielt, Ardooie, Ingelmunster, Izegem, Roeselare, Hooglede, Staden, Houthulst, Diksmuide, Nieuwpoort, Middelkerke, Oudenbrug, Bredene, De Haan en Zuienkerke keert het peloton terug richting Brugge.

De Elfstedenronde anno 2017 zal getypeerd worden door een typisch Vlaams fenomeen, de kasseien. Op het parcours liggen maar liefst 17 kasseistroken. Samen met de wind aan de kust en in de poldervlakten zullen deze hobbelige passages voor een zware en selectieve wedstrijd zorgen.

Na een passage op de Markt zullen nog twee plaatselijke rondes van 16,6 km gereden worden. Omstreeks 16u30 worden de renners aan de finish op de Buitenkruisvest (ter hoogte van de R30) verwacht na een koers van 199 km. Een leuk weetje: in de 'historische' Elfstedenronde lag de finish in de Karel De Stoutelaan. Als eerbetoon aan dit wielererfgoed zal de 'nieuwe' Elfstedenronde ook in deze straat passeren.

Ritinfo

Facebook