Met de Euro Shop Elfstedenronde is Brugge een prachtige koers rijker. En wie aan Brugge en wielrennen denkt, denkt automatisch ook aan Jens Keukeleire. De Bruggeling heeft van deze West-Vlaamse kasseikoers een doel gemaakt.

Voor Jens Keukeleire, winnaar van de Baloise Belgium Tour, wordt het een wel heel bijzondere wedstrijd. De Elfstedenronde passeert namelijk voor zijn ouderlijk huis. "Mijn vader heeft een winkel op de hoek van de Leopold 1-laan en de Karel de Stoutelaan. Hij is dan ook bijzonder enthousiast. Elke keer als ik hem zie, spreekt hij me er over aan. Hij is al mensen aan het mobiliseren en gaat een banner hangen. Ik heb nog nooit voorbij mijn ouderlijk nest gekoerst", aldus de renner van Orica-Scott.

Er liggen enkele kasseistroken in aanloop naar de passage aan de elektriciteitswinkel van papa Keukeleire. "Ik hoop dan ook dat de koers al opengebroken is en ik op de voorste gelederen kan passeren. Stiekem hoop ik dat de aankomst ooit nog terugkomt naar onze wijk (de Kristus Koning-wijk), waar de Elfstedenronde vroeger ook aankwam. Dat zou nog specialer zijn!"

GEEN GEHEIMEN

Het parcours heeft geen geheimen voor Keukeleire. "In de winter heb ik de voorstelling gevolgd. Ik heb de wegen van de Elfstedenronde al honderden keren bereden. Mij verrassen zal dus niet lukken." Ook tijdens de Euro Shop Elfstedenronde zal hij weer onder leiding staan van bondscoach Kevin De Weerdt als lid van Team Belgium. "Da's super, hé", is de alleskunner duidelijk. "Ik kan extra koersen rijden en me meten met de andere Belgen in de eigen ploeg. Zonder Team Belgium mis ik wellicht deze koers in eigen stad. Over zijn ambities is de plaatselijke held duidelijk. "Met de Dauphiné Libéré in de benen is het vormpeil alleen maar gestegen. De Elfstedenronde is dan ook een volwaardig doel."

Recon #elfstedenronde #elfestedenrondebrugge thanks @dannytk for the motopacing

Een bericht gedeeld door Jens Keukeleire (@jenskeukeleire) op