Ook Jens Debusschere zal aan de start verschijnen van de eerste Euro Shop Elfstedenronde (UCI Europe Tour 1.1). Samen met Tiesj Benoot voert hij de sterke Lotto-Soudal formatie aan. Het is ondertussen duidelijk dat deze unieke West-Vlaamse kasseikoers kan rekenen op een bijzonder sterk deelnemersveld.

Met Jens Debusschere vaardigt Lotto-Soudal een sterke kandidaat-winaar af voor deze eerste editie van de Euro Shop Elfstedenronde. De West-Vlaming heeft het lichaamsgestel om te dokkeren over de kasseien en beschikt bovendien over een sterke eindspurt. Debusschere is niet voor niets een kandidaat winnaar voor het komende BK in Antwerpen (25/6).

De renner van Lotto-Soudal werd in 2014 al eens Belgisch kampioen in Wielsbeke. Vorig jaar schreef hij Dwars Door Vlaanderen op zijn naam. Ook in 2017 mocht Debusschere al enkele keren op het hoogste schavotje staan. De snelle West-Vlaming won de openingsrit in de Vierdaagse van Duinkerke en schreef de slotetappe van de Baloise Belgium Tour op zijn naam.

IJZERSTERK DEELNEMERSVELD

Debusschere krijgt af te rekenen met stevige concurrentie. Quick-Step Floors pakt uit met onder meer Dries Devenyns en Petr Vakoc, gelegenheidsploeg Team Belgium kan rekenen op Oliver Naesen, Edward Theuns en Bruggeling Jens Keukeleire. Bovendien verschijnen ook topveldrijders Mathieu van der Poel en Wout Van Aert aan de start. Van der Poel won de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour en won twee etappes (+ de eindzege) in de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne. Wout Van Aert was op zijn beurt goed voor de zege in de Ronde van Limburg.

De Euro Shop Elfstedenronde telt 15 kasseistroken, kent een spectaculaire doortocht op de Markt van Brugge en eindigt met twee lokale ronden via Damme.

LIVE OP SPORZA

Het startschot voor de Euro Shop Elfstedenronde weerklinkt op zondag 18 juni om 10u15 op de Markt in Brugge, de aankomst op de Buitenkruisvest in Brugge wordt omstreeks 15u30 verwacht. Vanaf 13u30 is de koers live te volgen op Sporza met commentaar van Bruggeling Renaat Schotte.

RETROKOERS & ELFSTEDENRONDE CYCLO

Meteen na de start van de profs is er ook nog een Retrokoers voor wielertoeristen met een fiets van voor 1987. Er kunnen in totaal 50 retrofietsers deelnemen en er zijn nog maar enkele plaatsen vrij. Snel zijn is de boodschap!

Daags voordien komen de 'moderne' wielertoeristen aan hun trekken in Brugge. Op de Elfstedenronde Cyclo kunnen de wielerliefhebbers zich uitleven op quasi hetzelfde parcours als de profs. Er is keuze uit tochten van 35, 63 en 143 km. Start- en aankomst zijn aan het Boudewijn Seapark. Online inschrijven kan nog tot en met 16 juni. Radio 2 zorgt op zaterdag 17 juni heel de dag voor animatie en zendt live uit vanuit het Boudewijn Seapark.