De Euro Shop Elfstedenronde krijgt een deelnemersveld om u tegen te zeggen. Ploegleider Wilfried Peeters heeft bevestigd dat ook Quick-Step Floors Cycling Team op zondag 18 juni in Brugge aan de start zal staan van de unieke West-Vlaamse kasseikoers uit de UCI Europe Tour (categorie 1.1.).

NR.1 TEAM OP UCI WORLDTOUR RANKING

Met Quick-Step Floors mag de Euro Shop Elfstedenronde de leider van de UCI WorldTour Teams ranking verwelkomen. De ploeg van Wilfried Peeters pakt in Brugge uit met de ervaren Dries Devenyns, Tim Declercq, Julien Vermote, de jonge Slovaak Petr Vakoc (vorig jaar winnaar van de Brabantse Pijl) en het Belgische supertalent Laurens De Plus.

Quick-Step Floors zal het opnemen tegen onder andere het Lotto Soudal van Tiesj Benoot en de sterke gelegenheidsploeg Team Belgium met Oliver Naesen, Edward Theuns en Bruggeling Jens Keukeleire. Daarnaast zijn ook Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert van de partij in de Euro Shop Elfstedenronde, die voor het eerst sinds 1989 opnieuw op de kalender staat.

"Wij zijn bijzonder tevreden met de kwaliteit van het deelnemersveld van deze eerste Euro Shop Elfstedenronde", zegt organisator Christophe Impens van Golazo sports. "Er staan heel wat publiekslievelingen aan de start en ik kijk uit naar een duel tussen de klassieke renners en de veldrijders. Dat gaat vonken geven op de West-Vlaamse kasseien."

De Euro Shop Elfstedenronde telt 15 kasseistroken, kent een spectaculaire doortocht op de Markt van Brugge en eindigt met twee lokale ronden via Damme.

LIVE OP SPORZA

Het startschot voor de Euro Shop Elfstedenronde weerklinkt op zondag 18 juni om 10u15 op de Markt in Brugge, de aankomst op de Buitenkruisvest in Brugge wordt omstreeks 15u30 verwacht. Vanaf 13u30 is de koers live te volgen op Sporza met commentaar van Bruggeling Renaat Schotte.

RETROKOERS & ELFSTEDENRONDE CYCLO

Meteen na de start van de profs is er ook nog een Retrokoers voor wielertoeristen met een fiets van voor 1987. Er kunnen in totaal 50 retrofietsers deelnemen en er zijn nog maar enkele plaatsen vrij. Snel zijn is de boodschap!

Daags voordien komen de 'moderne' wielertoeristen aan hun trekken in Brugge. Op de Elfstedenronde Cyclo kunnen de wielerliefhebbers zich uitleven op quasi hetzelfde parcours als de profs. Er is keuze uit tochten van 35, 63 en 143 km. Start- en aankomst zijn aan het Boudewijn Seapark. Online inschrijven kan nog tot en met 16 juni. Radio 2 zorgt op zaterdag 17 juni heel de dag voor animatie en zendt live uit vanuit het Boudewijn Seapark.