Plopsa Classic

1ste Plopsa Driedaagse Classic

Plopsaland De Panne "The place to be" op zondag 24 maart 2019!

In het familiepark Plopsaland De Panne trappen we, voor het ganse gezin, de Driedaagse wielerweek af.

Mama, papa, opa en/of oma kunnen deelnemen aan één van de 3 aangeboden wielertochten (65, 100 of 140 km), terwijl de niet fietsers met de (klein)kinderen een bezoekje brengen aan Plopsaqua en/of Mayaland.

Op deze manier kan de sportieve ouder genieten van een uitdagende cyclo in de (West-)Vlaamse velden om daarna hun familieband te versterken in het beste pretpark van het land.

Voor de families met sportieve of oudere kinderen kunnen ook deelnemen aan de Bumba Tour van +/- 20 km in en rond De Panne en Veurne.

De niet-fietser kan genieten van een leuk bezoek aan Plopsaqua. Families die dit wensen kunnen ook genieten van een ontbijt en toegang tot Mayaland. Dit alles aan democratische prijzen.


Met andere woorden een TOP familiegebeuren!

Ontdek hieronder de info en kaart per afstand.


Voor de goed of meer getrainde wielerliefhebbers voorzien we een parcours van +/- 140km.

De start heeft plaats in Plopsaland De Panne om zo via Adinkerke naar Veurne te rijden.

Vanuit Veurne gaat de rit verder naar Vleteren, Langemark-Poelkapelle, Ieper, Heuvelland ( met Monte-, Kemmel-, Rode-, Vidaigne- en Sulferberg) tot Reningelst waar we een eerste bevoorrading voorzien.

De topatleten die dit zwaar labeur hebben doorstaan vertrekken dan “De Moeren” in richting Roesbrugge voor een 2de pitstop.

De wielertoerist die in de winter niet veel tijd heeft gehad om te trainen of die niet een echte klimgeit is kan deelnemen aan het parcours van +/- 100km.

Het startschot wordt eveneens gegeven in Plopsaland.

Panne om zo via Veurne, Vleteren, Langemark-Poelkapelle, Ieper, tot Reningelst waar we een eerste bevoorrading voorzien.

Daarna gaat de trip verder naar de streek van de hoppe namelijk Poperinge waar men zich mentaal kan voorbereiden op het poldergebied “De Moeren” om een tweede keer te stoppen in Roestbrugge.

Voor diegene waar het ook wat minder kan zijn is er een uitdaging op het parcours van +/- 65 km.

Zoals de andere parcours rijden de fietsers via Veurne, Beauvoorde, Stavele om zo aan de bevoorrading in Roesbrugge toe te komen.

Na het nuttigen van gezonde voeding voorzien we een rit langsheen de Vlaamse velden naar de alom gevreesde moeren.

De familiefietstocht gaat langsheen Adinkerke via kleine maar veilige wegen naar een andere toeristische trekpleister nl. Veurne.

Vervolgens gaat de trip verder naar “De Moeren” om zo naar Plopsaland terug te keren.

Een echte aanrader!