Yves Lampaert heeft het Vlaamse wielerseizoen afgesloten met een klinkende zege in de AG Driedaagse Brugge-De Panne. "Het was een plezier om zo te koersen vandaag. En nu ga ik vieren met een groot pak frieten!", lachte de winnaar.

Begin augustus brak Lampaert zijn sleutelbeen in Milaan-Turijn. "Deze overwinning op het eind van het seizoen doet dan ook enorm deugd. Voor mij is dit een opluchting. En bovendien win ik hier een WorldTour-koers. En wat voor eentje?! Ik denk dat het een hele mooie wedstrijd was om naar te kijken, al was het voor ons, renners, mentaal wel zwaar met al die waaiers. Iedere seconde was het opletten geblazen om niet op de kant te vliegen." 

Met 4 op 8 was Lampaerts team Deceuninck-Quick Step enorm sterk vertegenwoordigd in de kopgroep die in volle finale voor de zege streed. "Onze ploeg heeft een fantastische inspanning geleverd vandaag. Het is een plezier om op zo'n manier te kunnen koersen", aldus een glunderende Lampaert, die niet op zijn sprint rekende en op 6 km van de meet vol voor de aanval koos.

"Na een minuut had ik daar al dik spijt van, want mijn benen stonden op ontploffen", grinnikte Lampaert. "Maar toen ik hoorde dat ik 18 seconden voorsprong had, wist ik dat ze achter mij flink hun best zouden mogen doen om mij nog terug te pakken."

Dat gebeurde niet en zo soleerde Lampaert naar een welverdiende overwinning. Hoe gaat hij die vieren? Daar hoefde de West-Vlaming niet lang over na te denken: "met een groot pak frieten en een Bicky Burger", lachte Lampaert smakelijk.

OOK DECLERCQ STRAALT

Ook Tim Declercq straalde na afloop in De Panne. De ploegmaat en boezemvriend van Lampaert eigende zich de tweede plaats toe. "Dat we met het team de koers winnen, is veel belangrijker en doet veel meer deugd dan mijn eigen uitslag", aldus de bescheiden meesterknecht. "Yves was de sterkste vandaag. Ik zag hoe hij met de pedalen speelde en vertelde hem dat hij zich moest sparen voor de finale. Het is echt super om het seizoen op deze wijze te kunnen afsluiten."